Безпечний Гравітон Реалізований

Доданий
15.06.2018
Номер
28
Безпека та громадський порядок

Облаштування на міжбудинкових проїздах мікрорайону Гравітон (на заїздах з вул.Руської) підвищених пішохідних переходів, доповнених пішохідним металевим направляючим огородженням та антипаркувальними засобами; модернізація системи вуличного міжбудинкового освітлення в мікрорайоні , що передбачає заміну існуючих ліхтарів із лампами розжарювання на ліхтарі зі світлодіодними (ЛЕД) лампами.

Автор проєкту
Оксана
Оксана Филипчук
Бюджет
989 829 грн
Розрахунок бюджету
Адреса
Руська

Опис

Опис проекту

Метою проекту є підвищення рівнів безпеки та комфорту проживання мешканців міста на території мікрорайону Гравітон шляхом облаштування сучасних пішохідних переходів за європейським зразком та модернізації системи освітлення мікрорайону.
У спальному густонаселеному мікрорайоні з великою концентрацією дітей, які гуляють без нагляду дорослих, дошкільнят, маломобільних людей (мешканців літнього віку, батьків з дитячими візочками, людей з інвалідністю, вагітних жінок тощо) інфраструктура має бути максимально безпечною та зручною для пересування. Особливу загрозу життю і здоров’ю становлять дороги та міжбудинкові проїзди. Відтак даним проектом запропоновано облаштувати підвищені пішохідні переходи на заїздах у житловий масив із найінтенсивнішим автомобільним рухом. Пішохідні переходи, підняті до рівня тротуару, полегшать пересування з дитячими та інвалідними візками, а також спонукатимуть водіїв пригальмовувати, будучи в той же час достатньо широкими, щоб не шкодити автомобілям. Антипаркувальні засоби унеможливлять заїзд та паркування автівок на тротуарах біля пішохідних переходів. В той же час, яскрава розмітка та незвичний вигляд переходу привертатиме увагу та спонукатиме до користування ним пішоходів, направляючі металічні огорожі також сприятимуть правильному переходу дороги пішоходями, що позитивно вплине на культуру поведінки на дорозі.
Також надважливим фактором, який впливає на зручність користування інфраструктурою, рівень благоустрою, криміногенну ситуацію, травмобезпечність, «настрій» району тощо є вуличне освітлення дворів. Існуючі ліхтарі з лампами розжарювання, використовуючи багато електроенергії, забезпечують значно гірше освітлення, ніж ліхтарі нового покоління. Даний проект передбачає заміну існуючих ліхтарів з лампами розжарювання на лед-ліхтарі, що дозволить досягти помітно кращого освітлення дворів разом зі значною економією електроенергії.

Обґрунтування бенефіціарів проекту

Модернізоване освітлення мікрорайону та підвищені пішохідні переходи будуть загальнодоступними для всіх мешканців міста та його гостей і найбільший позитивний вплив матимуть на відчуття безпеки і комфортності проживання найвразливіших груп населення: дітей, людей літнього віку, людей з інвалідністю, мешканців, які пересуваються з візками чи на візках.

Умови використання результатів проекту всіма мешканцями міста

Доступ до пішохідних переходів буде цілодобовий, освітлення слугуватиме мешканцям у вечірній та нічний час доби.

Інформація щодо очікуваних результатів в разі реалізації проекту

- Підвищення рівня безпеки та комфортності проживання мешканців; - зменшення ризику скоєння ДТП; - підвищення культури поведінки на дорозі водіїв та пішоходів; - зменшення випадків неналежного паркування автомобілів; - зменшення ризику травмування людей через брак освітлення мікрорайону; - запобігання скоєння злочинів та вандалізму; - економія електроенергії.

Фотографії

Відповідальні підрозділи

Департамент інфраструктури та благоустрою міської ради