Сучасний і безпечний дитячий ігровий майданчик для вихованців ДНЗ №8 Реалізований

Доданий
20.06.2018
Номер
40
Освіта

Проект надасть можливість вихованцям ДНЗ №8 проводити більше часу на свіжому повітрі у садку. Діткам буде комфортно, цікаво, затишно, а головне – безпечно. Вони зможуть повноцінно бігати у безпечному павільйоні та гратися на новому ігровому обладнанні.

Автор проєкту
Бюджет
299 866 грн
Розрахунок бюджету
Адреса
вулиця Фізкультурна, 6, Шевченківський район, Чернівці

Опис

Опис проекту

Основна мета проекту:
-створення сприятливих умов для фізичного розвитку дітей дошкільного віку на прогулянці за будь-яких погодніх умов;
-підвищення безпеки дозвілля дітей, організація ігрової діяльності дітей;
- гармонійне виховання дітей, їх оздоровлення, фізичний розвиток для швидкої соціалізації в суспільстві;
- діти зможуть розвивати всі групи м'язів, вестибулярний апарат, увагу, дрібну моторику, соціальні навички та інші важливі для подальшого повноцінного життя аспекти;
- естетичне оздоблення території ДНЗ;

Проблема на вирішення якої спрямований проект:
Основною проблемою старе обладнання на території садка та відсутність безпечного і комфортного ігрового павільйону з гумовим покриттям та захисним дашком.

На території дошкільного навчального закладу №8 є територія, відведена під ігровий майданчик, проте його обладнання не відповідає вимогам щодо організації дозвілля для дітей, проведення активних ігор, занять на повітрі. В першу чергу майданчик немає даху, який повинен захищати дітей від попадання прямих сонячних променів та від дощу. Діти на прогулянці можуть бути лише за гарних погодніх умов. А покриття майданчика взагалі бетонове, діти часто під час рухливих ігор падають і травмуються. Крім цього на території ДНЗ №8 старе ігрове обладнання, якому більше 40 років і воно потребує заміни на нове і сучасне.
Батьки і вихователі хочуть, щоб діткам було комфортно і затишно, а найголовніше – безпечно на ігровому майданчику, адже діти дуже рухливі і їм постійно потрібні фізичні навантаження. Тому ми хочемо створити безпечні і комфортні умови, а саме- придбати та встановити нове ігрове обладнання (гімнастичний комплекс, «Паравоз з вагончиком», « Трамвайчик», «Машинка», пісочниці з навісом), накрити майданчик дашком з металочерепиці , який захистить дітей від поганих погодніх умов та допоможе організувати проведення з дітьми безтурботних годин на свіжому повітрі з користю для їх розвитку, а також зміцнить та загартує дитячий організм. Встановити гумове покриття щоб попередити дитячий травматизм і забезпечити легкість в ходьбі та бігові під час рухливих ігор на території ігрового майданчика та забезпечити комфортні та безпечні умови для відпочинку дітей, розвине рухові якості та сприятиме профілактиці захворювань, дасть можливість займатися спортом та відпочивати в найкомфортніших умовах, забезпечуючи естетичний вигляд.
Вплив проекту на подальше життя мешканців:
- соціальний: зниження захворюваності дітей що, як наслідок, веде до системної професійної зайнятості батьків;
- оздоровчий: створення необхідних умов для зміцнення та загартування дитячого організму, діти зможуть розвивати всі групи м'язів, вестибулярний апарат, увагу, дрібну моторику, соціальні навички та інші важливі для подальшого повноцінного життя аспекти.
- естетичний: покращення привабливого вигляду території.
Успішна реалізація цього проекту дозволить вирішити одне з найголовніших завдань – створення комфортних та безпечних умов для дітей. Проект допоможе у вихованні здорових, фізично активних, розвинених діток, які будуть рости здоровими і щасливими.

Обґрунтування бенефіціарів проекту

Проект поширюється на:
- дітей дошкільного віку від 2 до 6 років;
- батьків та родичей дітей;
-молоді сім’ї, які проживають у цьому районі;
- працівники ДНЗ.

Умови використання результатів проекту всіма мешканцями міста

Залучення до реалізації проекту дітей та їх батьків, допоможе організувати проведення дітьми безтурботних годин на свіжому повітрі з користю для їх розвитку, зміцнить та загартує дитячий організм а також надасть можливість займатися спортом і відпочивати в найкомфортніших умовах. Попередить дитячий травматизм, а найголовніше – забезпечить комфортні та безпечні умови для дітей, надасть можливість дітям отримувати радість, бути активними, безтурботними, рости здоровими і щасливими.

Інформація щодо очікуваних результатів в разі реалізації проекту

Очікуваний результат: В даний час у садочку 160 дітей і кожного року приходять нові діти, тому внаслідок даного проекту діти, які проживають на вул. Фізкультурній та прилеглих вулицях - отримають безпечний,сучасний та комфортний дитячий майданчик з гумовим пркриттям та новим ігровим обладнанням - гімнастичні комплекси «Паравоз з вагончиком», « Трамвайчик», «Машинка», пісочниці з навісом), накрити майданчик дашком з металочерепиці на яких будуть створенні відмінні умови для повноцінного фізичного розвитку і кожен з них матиме змогу вільно ними користуватись. Таким чином, можна зробити висновок, що при успішній реалізації цього проекту дозволить нам вирішити одне з найголовніших завдань – створення комфортних та безпечних умов для дітей. Проект допоможе у вихованні здорових, фізично активних, розвинених діток, які будуть рости здоровими і щасливими.

Чи потребує проект додаткових коштів на утримання об’єкту?

ні

Фотографії

Відповідальні підрозділи

Управління освіти