Креативний простір на базі Центру культури "Вернісаж" Брав участь

Доданий
21.06.2018
Номер
44
Культура

Пропозиція створення креативного простору, який може слугувати майданчиком для реалізації мистецьких подій молодими активістами міста. Центр культури "Вернісаж", за допомогою оснащення повноцінною технічною базою, стане простором, що зможе приймати у своїх стінах культурні та мистецькі події на справді Європейському рівні.

Автор проєкту
Софія
Софія Гордіца
Бюджет
299 999 грн
Розрахунок бюджету
Адреса
вулиця Івана Франка, 15, Шевченківський район, Чернівці

Опис

Опис проекту

Мистецтво – невід’ємна та прекрасна частина нашого життя. Представляємо Вашій увазі проект «Креативний простір», реалізація якого відіграватиме важливу роль у культурно - мистецькому житті міста Чернівці, яке є перлиною на туристичних шляхах України.
На сьогоднішній день ми хочемо і можемо надати молоді простір для самореалізації. За мету ми поставили - створення такого простору, який буде відкритий для будь - яких креативних ініціатив та зможе надавати широкий спектр послуг, організовувати цікаве дозвілля чернівчан і допомагати державі реалізовувати культурні та соціальні програми, залучення до мистецтва широкого загалу відвідувачів, а також перспективною буде робота з дитячою та юнацькою аудиторією.
Сучасний культурно – мистецький простір повинен бути спрямований на глядача, має йому служити і зробити перебування у ньому комфортним, спонукати подивитись, заінтригувати, оригінально і привабливо інтерпретувати – представити відвідувачу виставку чи інший захід так, щоб це було і актуально, і цікаво, і пізнавально, і емоційно. Створення такої локації дасть змогу молодим людям генерувати та реалізовуватимуть на базі Центру культури різного роду музичні, візуальні та перформативні заходи, практикувати креативну та інтерактивну подачу творів мистецтва, організовувати тематичні виставки, проводити майстер-класи. Таким чином, маємо надію, що з культурними активістами Центру вдасться створювати культурні заходи, які могли б залучати учасників зі всієї України, та можливо запровадити міжнародну співпрацю.
На сьогоднішній день Центру не вистачає матеріальної бази для проведення даних заходів на якісному рівні, а постійна потреба в орендуванні необхідної техніки, відповідно може відобразитись на якості заходів з обмеженим бюджетом. Таким чином, на меті ставимо придбання матеріально – технічної бази, щоб дати змогу культурним активістам більш широкий простір реалізації мистецьких ідей, адже мистецтво і сучасні технології можуть не просто існувати в гармонії одне з одним, але й створювати нові можливості їх сприйняття.

Обґрунтування бенефіціарів проекту

Придбаною технікою зможуть користуватись молоді активісти та митці, які виявлять бажання реалізовувати свої проекти та заходи на базі Центру культури "Вернісаж".

Умови використання результатів проекту всіма мешканцями міста

Матеріально - технічною базою можна буде користуватись за домовленістю з керівництвом Центру культури, у робочі години Центру.

Інформація щодо очікуваних результатів в разі реалізації проекту

Ми очікуємо, що за допомогою придбаного оснащення, всі охочі до створення мистецьких акцій/подій/проектів зможуть зреалізувати їх на базі Центру культури. Маємо надію,що також будуть створені заходи на регулярній основі: проведення лекторіїв, концертів та кінопереглядів. Таким чином, простір Центру культури стане більш відкритим та лояльним до прозицій культурних та мистецьких діячів.

Чи потребує проект додаткових коштів на утримання об’єкту?

ні

Фотографії

Відповідальні підрозділи

Управління культури