Облаштування безпечного, розвиваючого та ігрового простору Реалізований

Доданий
25.06.2018
Номер
50
Освіта

Створення сприятливих та безпечних умов благоустрою та фізичного розвитку дітей дошкільного віку під час навчально-виховного процесу на прогулянці за будь-яких погодних умов (встановлення альтанок, сортивно-ігрових споруд, каруселів).

Автор проєкту
Наталія
Наталія Погірняк
Бюджет
296 759 грн
Розрахунок бюджету
Адреса
вулиця Героїв Майдану, 85А, Шевченківський район, Чернівці

Опис

Опис проекту

Дуже шкода, що в чудовому садочку немає сучасних, безпечних майданчиків для повноцінного фізичного розвитку дітей.
Керівництво спільно зх батьками намагається покращити ситуацію та все ж на глобальні речі коштів не вистачає.
На території ігрових майданчиків обладнання старе і частково відсутнє. Павільйони в жахливому, а деякі в аварійному стані-протікає старий, дірявий дах; підлога потріскана з вибоїнами та горбами, подекуди частково відсутня; каркас хитається і має жахливий вигляд; а в двох групах павільйони взагалі відсутні. Дитячі майданчики облаштовані гірками та качелями радянського зразка-старі, заіржавілі і не придатні для експлуатації, а в деяких групах відсутні взагалі. Територія прогулянки в садочку не є безпечною через незадовільнений стан майданчиків.
Як не крути, але найбільше часу, наші діти проводять у садку і дуже хочеться, щоб у цьому місці їм було комфортно і затишно, а найголовніше- безпечно. Крім того дітки дуже рухливі і їм постійно потрібні фізичні навантаження, адже через ігри відбуваються процес пізнання навколишнього світу. Тому батьки вирішили прийняти участь у громадському проекті з облаштування сучасних майданчиків, які б забезпечували потреби малюків. Ми хочемо замінити павільйони і встановити нові альтанки, ігрові комплекси, каруселі. Адже завдання дитячого садочку створити маленькій людині всі умови для радісного, повноцінного розвитку, а кращий спосіб зробити людину щасливою- забезпечити ій яскраві спогади з дитинства.

Обґрунтування бенефіціарів проекту

Ігровими майданчиками в дитячому садку будуть користуватися наймолодші жителі міста-дошкільнята і так із року в рік, з покоління за поколінням.

Умови використання результатів проекту всіма мешканцями міста

Майданчиками зможуть користуватися діти, які відвідують дитячий садок, в будні дні з 07.30 ранку до 20.00. ДНЗ № 45 комбінованого типу є одним з найбільших садочків міста Чернівці. До нашого садочка ходять понад 290 дітей.

Інформація щодо очікуваних результатів в разі реалізації проекту

Заміна павільйонів новими альтанками і встановлення ігрових комплексів, каруселів дозволить дітям садочку отримувати фізичне та естетичне задоволення, попередить дитячий травматизм під час перебування дітей на прогулянці. Зменьшаться заборони і небезпека повязані перебуванням на небезпечних ділянках. Усунеться небезпека обвалу даху на дітей. За волонтерську допомогу батьків вдається підтримувати приміщення садочку в належному стані, а на благоустрій ігрових майданчиків коштів не вистачає. Довести собі, що зміни в країні починаються з кожного з нас, адже наші вчинки-це те хто ми є.

Чи потребує проект додаткових коштів на утримання об’єкту?

ні

Фотографії

Відповідальні підрозділи

Управління освіти