Вишиванка - оберіг нації. Реалізований

Доданий
25.06.2018
Номер
51
Освіта

Проект надасть можливість змінити традиційні депресивні простори шкільного двору на естетично приємні. Підростаюче покоління потрібно виховувати в естетичній атмосфері, з розумінням логіки природи і дбайливого до неї ставлення в зрілому віці.

Автор проєкту
Ігор
Ігор Луцик
Бюджет
299 375 грн
Розрахунок бюджету
Адреса
вулиця Фізкультурна, 5, Шевченківський район, Чернівці

Опис

Опис проекту

Велике значення має вплив навколишнього середовища на освітній процес. Основною метою проекту є створення естетичного, оптимістичного та патріотичного простору для виховання дітей. Основне подвір’я школи, де відбуваються головні дійства, проводяться свята «Першого та Останнього Дзвоників», тематичні свята потрібно оживити. Необхідно замінити традиційні простори без будь-якої естетики зі постійними калюжами на сучасні простори з візерунком вишиванки, адже «Вишиванка - оберіг нації».
Проблема на вирішення якої спрямований проект
Шкільне подвір'я зруйнувалось внаслідок погодніх умов та часу. Одну частину території було відремонтовано, а інша залишається так і не придатною для проведення загальношкільних заходів, оскільки не відповідає умовам безпеки учасників та не має естетичного вигляду. В школі навчається більше 1000 школярів і на свята приходять їх батьки та вчителі, а це загалом 1500 -1700 чоловік , і вони не мають можливості стояти біля дітей на святі через сильно пошкоджене асфальтне покриття. Проектом пропонується облаштувати бруківкою з візерунком вишиванки основне подвір'я школи в ЗОШ №24. Це оживить і створить естетично оптимістичний та культурний простір, адже ми повинні оновити шкільний простір і використовувати його сучасно та ефективно. Оновлення асфальтового покриття забезпечить зручність і безпеку в пересуванні дітей по території закладу, покращить естетичний вигляд і додасть сучасну модернізацію в благоустрої території. Для учнів школи це буде активна зона відпочинку та рухливих ігор, яка надасть можливість проводити навчання на свіжому повітрі.

Обґрунтування бенефіціарів проекту

Бенефіціари проекту:
школярі - більше 1000 чоловік;
батьки та родичі дітей,які навчаються в ЗОШ №24 - 2500 чоловік;
педагогічний колектив - 60 чоловік;
мешканці прилеглих вулиць;
громада міста, гості міста та школи

Умови використання результатів проекту всіма мешканцями міста

В результаті реалізації проекту уячні, батьки і педагоги будуть мати можливість комфортно перебувати на всіх шкільних святах та заходах. Проект змінить традиційні депресивні простори шкільного двору на естетично приємні, оживить і створить оптимістичний та патріотичний простір Територією школи рухаються рідні учнів, відвідувачі школи, перехожі, ввечері прогулюються родини з дітьми та мешканці мікрорайону похилого віку , і вони всі зможуть щодня бачити красу вишиванки, адже Вишиванка -це свідчення того, що ми українці, Вишиванка - оберіг нації і вона стане оберегом ЗОШ №24.

Інформація щодо очікуваних результатів в разі реалізації проекту

Очікуваний результат 1. Естетичний вигляд території 2. Зручність і безпеку в пересуванні дітей по території школи. 3. З’явиться культурно-оптимістичний простір 4. Естетичний вигляд додасть сучасну модернізацію в благоустрої території. 5. Активний відпочинок з’явиться у дітей та можливість проводити навчання на свіжому повітрі. 6. Мешканці нашого міста та гості зможуть щодня насолоджуватися красою вишиванки на бруківці.

Чи потребує проект додаткових коштів на утримання об’єкту?

ні

Фотографії

Відповідальні підрозділи

Управління освіти