Безпечний і розумний простір Реалізований

Доданий
25.06.2018
Номер
52
Освіта

Створення безпечних умов для уроків фізкультури та відпочинку дітей на свіжому повітрі є пріоритетним завданням сучасної школи. Безпека життя школярів починається з огорожі, це як фортифікаційна споруда, котра виконує превентивний захист. Тому пропонується замінити частину огорожі, яка знаходиться в аварійному стані .

Автор проєкту
Бюджет
296 150 грн
Розрахунок бюджету
Адреса
вулиця Фізкультурна, 5, Шевченківський район, Чернівці

Опис

Опис проекту

Основною метою проекту огородження подвір'я та освітлення школи в ЗОШ №24 - «Безпечний простір» - є піклування та створення безпечного, комфортного середовища для школярів. Огорожа навчального закладу ЗОШ №24 необхідна для обмеження доступу сторонніх осіб, які ведуть антисоціальний спосіб життя, а також для перешкоджання вигулу тварин та заїзду автотранспорту. Безпека дітей - це найважливіша мета нашого проекту, а також збереження благоустрою та чистоти прилеглої території.
Проблема, на вирішення якої він спрямований:
- огорожа знаходиться в напівзруйнованому стані, частина без захисної сітки,через це на шкільну територію заходять сторонні люди;
- це призводить до розповсюдження тютюнопаління, зловживання алкоголем, вживання наркотичних засобів у зв’язку з відсутністю частини огорожі;
- через зруйновану огорожу діти вибігають на проїжджу частину дороги, а це може призвести до ДТП;
- на територію школи дуже часто забігають безпритульні тварини, які можуть покусати школярів, які знаходяться на шкільній території під час уроків фізкультури та перерв.


Проект дасть можливість створити безпечні умови для школярів на свіжому повітрі, а батькам бути спокійними за безпеку своїх дітей, а також забезпечить естетичний вигляд території навчального закладу. Та створить для школярів комфортні умови перебування на території школи та в установі, унеможливить самовільний вихід дітей за межі закладу без супроводу дорослих, захистить школярів від контакту з бродячими собаками та убереже від дорожньо-транспортних пригод. В рамках проекту передбачається огородження частини території секціями з сіткою та встановлення хвіртки.

Діти мають бути у безпеці, почуватися вільно на своїй території.

Обґрунтування бенефіціарів проекту

Користувачами огорожі подвір’я можуть бути всі школярі, які навчаються в ЗОШ №24, а це більше 1000 учнів, їх батьки, педагогічний колектив, мешканці міста та гості.

Умови використання результатів проекту всіма мешканцями міста

Залучення до реалізації проекту дітей, їх батьків дозволить зробити проект максимально комфортним і безпечним, надасть можливість дітям безпечно себе почувати на території школи, а батькам бути спокійними за безпеку своїх дітей під час робочого часу, а також забезпечить естетичний вигляд території навчального закладу. Через безпосередню участь допоможе організувати проведення дітьми безтурботних годин на свіжому повітрі з користю для їх розвитку, а також надасть можливість займатися спортом і відпочивати в комфортніших умовах.

Інформація щодо очікуваних результатів в разі реалізації проекту

Завдяки реалізації проекту загальноосвітній навчальний заклад ЗОШ №24 - отримає нову огорожу на території, що забезпечить естетичний вигляд території школи. Забезпечить безпеку учнів, обмежить доступ сторонніх осіб, які ведуть антисоціальний спосіб життя, а також вигулу тварин та заїзду автотранспорту на територію школи. Огородження подвір'я школи - це початок створення безпечного, комфортного середовища для школярів. Таким чином можна зробити висновок, що при облаштуванні частини нової огорожі, будуть створені комфортні умови, які вирішать проблеми здорового способу життя, повноцінного фізичного розвитку дітей, бажання зміцнювати своє здоров'я, займатися фізкультурою і спортом, використовуючи прилеглу територію школи .

Фотографії

Відповідальні підрозділи

Управління освіти