Спортивний майданчик ЗОШ №4 Реалізований

Доданий
06.06.2018
Номер
6
Освіта

Проект передбачає капітальний ремонт застарілого спортивного майданчика, який знаходиться в дворі ЗОШ №4. Існуючий спортивний майданчик є морально застарілий та не відповідає вимогам безпеки. Планується створення належних умов для фізичної підготовки дітей, пропаганди здорового способу життя серед підростаючого покоління.

Автор проєкту
Бюджет
299 876 грн
Розрахунок бюджету
Адреса
вулиця Шевченка, 14, Шевченківський район, Чернівці

Опис

Опис проекту

Останні роки існує негативна тенденція погіршення фізичного розвитку та здоров’я дітей шкільного віку та молоді. Статистика говорить про те, що більша частина учнів мають низький рівень фізичної підготовки.
В теперішній час молодь проводить багато часу за комп’ютерами, що погано відображається на їх фізичному розвитку.
Одним з першочергових завдань у справі поліпшення зазначеної ситуації є необхідність покращення всіх форм позаурочної та позашкільної роботи, оновлення відповідної матеріальної бази для занять фізичною культурою і спортом, що в свою чергу, дасть змогу забезпечити всебічний розвиток рухових якостей учнів, сучасної молоді та жителів мікрорайону, сприятиме збереженню і зміцненню психічного і фізичного здоров’я. Для високої організації занять з фізичної культури в навчальному закладі, а також для розвитку шанувальників спорту та професіоналів у цій галузі має бути необхідна спортивна база (футбольне, баскетбольне, волейбольне поля). Програмами з фізичної культури та захисту Вітчизни передбачено формування вмінь і навичок, фізичних та моральних якостей необхідних майбутньому воїнові з перших днів навчання.
Мета створення, реконструкції та будівництва сучасного спортивного майданчика на території школи полягає в забезпеченні оптимальних умов для організації навчально-виховного процесу, спортивно-масової роботи та покращенні реалізації завдань відповідно до вимог Державного стандарту базової і повної загальної середньої освіти, що дозволить в повній мірі втілити ідею концепції національно-патріотичного виховання. Сучасний спортмайданчик школи спонукатиме дітей більш активно займатись спортом, набувати навичок у процесі фізичної підготовки, сприяє вдосконаленню природних рухів. При цьому в реалізації проекту ставляться й соціальні завдання: не тільки привчання школярів до спорту, а й виховання відповідальності за себе, усвідомлений підхід до життя і свого вибору місця в ньому. Крім того, організація та проведення фізкультурно-спортивних заходів сприятимуть популяризації здорового способу життя.

Обґрунтування бенефіціарів проекту

Оновленим спортивним майданчиком зможуть користуватись зокрема учні ЗОШ №4, та молодь, що проживає неподалік від навчального закладу.

Умови використання результатів проекту всіма мешканцями міста

Спортивний майданчик буде відкритий щоденно з шостої години ранку до дев’ятої години вечора (в нічний час двір навчального закладу буде закритий). В учбові години майданчик буде використовуватись безпосередньо для занять з фізичної культури учнями ЗОШ №4.

Інформація щодо очікуваних результатів в разі реалізації проекту

За результатом впровадженого проекту очікується покращення здоров’я та фізичного розвитку дітей шкільного віку та молоді, залучення більшої кількості мешканців до здорового способу життя, зайнятість дітей в позаурочний час, оновлення матеріально-технічної бази ЗОШ №4.

Чи потребує проект додаткових коштів на утримання об’єкту?

ні

Фотографії

Відповідальні підрозділи

Департамент урбаністики та архітектури