Безпечний рух для водіїв та пішоходів Брав участь

Доданий
05.07.2018
Номер
63
Безпека та громадський порядок

Розвантаження транспортного потоку у вузьких міжбудинкових проїздах з насиченим транспортним рухом шляхом розширення дороги на вул..Ентузіастів з облаштуванням паркувального карману для автомобілів а також встановлення антивандальних стовпів освітлення в пішоходній зоні та встановлення спортивно-оздоровчого комплексу.

Автор проєкту
Олег
Олег Іовенко
Бюджет
299 999 грн
Розрахунок бюджету
Адреса
вулиця Ентузіастів, 5, Шевченківський район, Чернівці

Опис

Опис проекту

З кожним роком кількість автомобілів в нашому місті збільшується, і відповідно зростає інтенсивність транспортного потоку, виникають проблеми із парковкою, пробками в час пік, як на центральних дорогах, так і в спальних масивах, які були запроектовані і забудовані в часи, коли не було такої великої кількості автовласників, як є зараз.
Для Чернівців є характерним що в одних і тих же місцях в один і той же час виникають транспортні затори, які просто паралізують рух, автомобілі забруднюють повітря вихлопними газами, пробки не дають можливості навіть спецтранспорту добратися в необхідне місце, не кажучи вже про звичайних водіїв. Дуже показовим в цьому плані є район автовокзалу на вулиці Головній та ринку на пров.Ентузіастів. Для того щоб об’їхати транспортні затори, водії часто використовують між будинкові проїзди вулицею Ентузіастів, Бульвару Крут. Проте внаслідок того, що ці проїзди є дуже вузькими, а в цьому районі проживає велика кількість населення, яке має власний автотранспорт і паркує його в будь-якому вільному місці, то дуже часто водіям які користуються цими дорогами приходиться несолодко – і проїхати нема як, і конфлікти тут виникають з разючою періодичністю. Саме тому основною метою проекту є розв’язання проблеми транспортної розв’язки на перехресті міжбудинкового проїзду між 5 та 9а будинками по вулиці Ентузіастів та забезпечення безпечного та комфортного пересування мешканців даного району та школярів за допомогою додаткового освітлення пішохідних зон.

Обґрунтування бенефіціарів проекту

Результатами реалізації даного проекту можуть користуватися всі вікові групи та мешканці, гості нашого міста та власники транспортних засобів.

Умови використання результатів проекту всіма мешканцями міста

Даним міжбудинковим проїздом користуються водії районів Ентузіастів, Бульвару, Воробкевича та Південно-Кільцевої без обмежень в часі, а пішохідною зоною місцеві мешканці, серед яких багато дітей та людей літнього віку.

Інформація щодо очікуваних результатів в разі реалізації проекту

Реалізація проекту дасть можливість: -Створення умов для забезпечення безпечного руху транспортних засобів, розвантаження транспортних потоків, зменшення рівня транспортних заторів на прилеглих центральних вулицях в районі автовокзалу, пожежної частини, ринку, зняття напруги та попередження конфліктних ситуацій між водіями -Створення умов для безпечного та комфортного проживання та пересування місцевих мешканців та учнів школи. -Створення умов для якісного дозвілля і спортивного оздоровлення дітей та молоді

Чи потребує проект додаткових коштів на утримання об’єкту?

ні

Фотографії

Відповідальні підрозділи

Департамент інфраструктури та благоустрою міської ради