Садово-рекреаційний комплекс «Садгірська перлина» Відхилений

Доданий
09.07.2018
Номер
67
Освіта

Результатом даного проекту передбачається створення сучасного садово-рекреаційного комплексу, який може послужити зоною відпочинку як учням школи, так і жителям мікрорайону.

Автор проєкту
Олеся
Олеся Гаврилюк
Бюджет
290 000 грн
Розрахунок бюджету
Адреса
вулиця Яна Налепки, 3, Чернівці

Опис

Опис проекту

Життя сучасних школярів настільки насичене, що потреба у відпочинку, знятті напруження, відновленні сил є надзвичайно необхідною. Відповідно до концепції Нової української школи фізичне та психологічне здоров'я дитини в поєднанні з практичними навичками співіснування у навколишньому середовищі – чи не найважливіші аспекти реформи освіти. Тому сьогодні особливо актуальним для громади є створення умов для навчального освітнього простору, який не тільки забезпечить загальні базові потреби, а й дозволить учням набувати необхідних життєвих компетенцій.
На території навчального закладу знаходиться сад, який був закладений у 1956-57рр. Старі, трухляві дерева становлять небезпеку для життя та здоров'я дітей. Оскільки сучасні фруктові дерева потребують особливого обробітку і догляду, то кращим вирішенням проблеми є насадження дерев і кущів, які будуть окрасою території, а також послужать навчальним матеріалом для учнів. Тому існує потреба у викорчуванні старих і насадженню нових дерев та кущів, які є рідкісними на території краю та країни. Доречно було б на місці старого саду облаштувати зону відпочинку з елементами навчально-пізнавальної рекреації. Зокрема, метеомайданчик та туристичний лабіринт.Такий садово-відпочинковий комплекс стане улюбленим місцем відпочинку на природі не тільки для 500 учнів школи під час перерв та після уроків, а й для усієї громади, що територіально відноситься до району школи. Місце для садово-паркового комплексу знаходиться якраз перед центральним входом у будівлю Цадика – відому пам'ятку історії єврейського народу. Тому садово-відпочинковий комплекс стане чудовою окрасою школи і Садгори загалом, адже будівля Цадика може стати місцем паломництва євреїв з усього світу. Крім того, неподалік, вздовж вулиці І.Підкови знаходиться пам'ятка садово-паркового мистецтва – сад-барон Мустеца, який є місцем для екскурсій та відпочинку багатьох жителів міста та області. Варто було б створити комплекс садово-паркового мистецтва ХХІ ст., який став би одним з об'єктів, включених до екскурсійних турів по Садгорі та місту Чернівці загалом. А для учнів Чернівецької ЗОШ №38 садово-відпочинковий комплекс буде базою та місцем для вивчення предметів природничого циклу. Реалізація проекту включає кілька етапів. Бюджет ( до 300 тис. грн.) та кошторис даного проекту передбачає реалізацію І етапу.

Обґрунтування бенефіціарів проекту

Учні ЗОШ №38, учні інших шкіл Садгори, студенти, люди з особливими потребами, громада нашого мікрорайону.

Умови використання результатів проекту всіма мешканцями міста

Результатами проекту можуть користуватися усі мешканці мікрорайону, учні ЗОШ №38, так і учні сусідніх навчальних закладів: ЗОШ №37, 30, 39, НВК «Берегиня» для проведення навчальних занять та екскурсій, а також гості міста.

Інформація щодо очікуваних результатів в разі реалізації проекту

Реалізація проекту сприятиме збагаченню дозвілля жителів Садгори, урізноманітненню форм проведення навчальних занять для учнів школи – уроки на природі.

Чи потребує проект додаткових коштів на утримання об’єкту?

ні

Фотографії

Відповідальні підрозділи

Управління освіти