Мистецька зала – осередок культурного життя чернівчан Реалізований

Доданий
14.06.2019
Номер
20
Культура

«Мистецька зала – осередок культурного життя чернівчан» - задоволення культурних потреб жителів міста в умовах безпеки та комфорту.

Автор проєкту
Алла
Алла Матейчук
Бюджет
691 867 грн
Розрахунок бюджету
Адреса
Івана Підкови вулиця, Чернівці

Опис

Опис проекту

Основна мета проекту – створення безпечних та комфортних умов для відвідувачів, учасників творчих колективів, гуртківців та працівників установи.
Більше двадцяти років у актовій залі КМЦ «Садгора» не прводилось жодного ремонту, на даний час:
 стеля та стіни в тріщинах;
 вікна та двері не є енергозберігаючими (взимку у приміщенні зали досить холодно, а там займаються діти);
 паркетна підлога зношена, а в багатьох місцях взагалі відсутня;
 електропроводка дуже стара і часто перегорає;
 система опалення протікає, відповідно, завдаючи дискомфорту в роботі.
Все вищесказане несе небезпеку для життя і здоров'я як відвідувачів, яких
протягом року близько 7000 (приблизно 200 заходів), учасників творчих колективів, в тому числі дітей, так і для самих працівників установи.
Крім того, такий стан приміщення закладу культури не викликає бажання громади активно долучитися до культурно-мистецьких заходів, особливо це стосується молоді, які б хотіли проводити своє дозвілля в сучасних, креативних та достойних умовах.
Вирішення даної проблеми дасть можливість усім мешканцям м. Чернівці, в тому числі особам з особливими потребами, безпечно та комфортно насолоджуватись культурними заходами в актовій залі КМЦ «Садгора».

Обґрунтування бенефіціарів проекту

Проект «Мистецька зала – осередок культурного життя чернівчан» дасть можливість фактично всім віковим і соціальним групам громади насолоджуватися різноманітними заходами в актовій залі. Важливо те, що у нашому районі знаходиться велика кількість загальноосвітніх шкіл - ЗОШ №31, ЗОШ 34, ЗОШ37, ЗОШ38, ЗОШ39, Будинок творчості дітей та юнацтва, Музична школа №3, які теж будуть мати можливість реалізовувати свої творчі проекти (творчі звіти, загальношкільні батьківські збори та інші заходи) в даному приміщенні.

Умови використання результатів проекту всіма мешканцями міста

Актова зала буде використовуватися для проведення заходів як колективами КМЦ «Садгора», так і іншими закладами та громадськими організаціями згідно плану роботи на рік, який затверджується управлінням культури Чернівецької міської ради.

Інформація щодо очікуваних результатів в разі реалізації проекту

В разі реалізації проекту усі мешканці м. Чернівці зможуть насолоджуватися культурними заходами в оновленій, безпечній та комфортній актовій залі.

Чи потребує проект додаткових коштів на утримання об’єкту?

ні

Фотографії

Відповідальні підрозділи

Управління культури