Облаштування майданчику для збирання та сортування побутового сміття, Героїв Майдану-Комарова Брав участь

Доданий
19.06.2019
Номер
22
Комунальне господарство

Проект передбачає упорядкування та благоустрій існуючого місця збору побутових відходів та сміття за адресою вул. Героїв Майдану - Комарова та забезпечить в достатній кількості та фізичній доступності сміттєвих баків для мешканців мікрорайону. Проект створить комфортні умови для сортування та утилізації ТВП, перебування у дворі, прибере локальну антисанітарію та унеможливить стихійне звалище.

Автор проєкту
Андрій
Андрій Низовий
Бюджет
143 186 грн
Розрахунок бюджету
Адреса
вул. Героїв Майдану (Червоноармійська), 107, Чернівці

Опис

Опис проекту

Облаштування прибудинкової зони для збирання та сортування побутового сміття по вулиці Героїв майдану 107, Комарова 31\31б

Проект спрямований на облаштування майданчику для збирання побутового сміття мешканців густонаселеного району по вулиці Героїв майдану 107 та прилеглих територій. зараз баки для сміття є "прикрасою району", де всі кому не лінь привозять та викидають незаконне сміття, включаючи прилеглі магазини, які підкидують мешканцям своє "комерційне сміття" таким чином економлячи на вивозі різноманітних відходів. Мешканцям району вкрай не зручно і не подобається така несанкціонована зона для викиду сміття. є потреба у облаштованому майданчику для роздільного збору сміття для мешканців району

Мета проекту полягає в облаштуванні спеціально відведеного контейнерного майданчику для роздільного збирання побутових відходів мешканців прилеглих будинків та запобігання незаконному скидуванню сміття від магазинів та третіх осіб. А також закупку 3 контейнерів для роздільного збору (папір, скло, метал) та озеленення задньої частини майданчика.

Відповідно до існуючих норм і вимог контейнерні майданчики мають бути розташовані на спеціально відведених дільницях. Вони повинні бути віддалені від житлових будинків, дитячих установ, спортивних майданчиків і місць відпочинку населення на відстань не менше 20 метрів і не більше 100 метрів. площадки мають бути відкритими, мати водонепроникне покриття, зручними для під'їзду спецтранспорту по вивезенню ТБВ,

Проблема п'яти та дев'яти будинків по вулиці героїв майдану 107 є загальною для всіх побудов тих часів, при будівництві вони були облаштовані сміттєпроводом та сміттєзбиральними камерами всередині будинку контейнерних майданчиків для збору побутових відходів у дворі не передбачено. Баки просто стоять на дорозі і не огороджені. Як наслідок сміття розлітається від вітру по всій околиці. Влітку страшенний сморід так як контейнери не закриті від сонцю та дощу. Також суттєвою проблемою є те, що біля будинку розташований ринок та багато магазинів, які скидають своє сміття у ці баки, як наслідок вони постійно переповнені, та сміття скидають просто на дитячий майданчик та проїзну частину.

Вимоги, що висуваються сьогоденню збирання побутового сміття суттєво змінилися. Більше немає "нічійного" сміття. Виникає потреба сортувати сміття вже сьогодні і не відкладати це на завтра, бо проблема вже загострена і потребує нагальних змін. Для цього необхідний майданчик для збирання побутових відходів, облаштований у зручному місці відповідно дотичних норм та правил.

Для улаштування контейнерного майданчику для збору твердих побутових відходів пропонується керуватись ДБН 360-92 розділом 9.2 Будівлі та споруди системи збирання і перевезення побутових
відходів. Особливу увагу необхідно звернути на те що територія майданчика має примикати до проїздів, але не заважати руху транспорту.

Обґрунтування бенефіціарів проекту

Від реалізації цього проекту будуть мати зиск не лише мешканці будинку 195 по вулиці Героїв Майдану але і прилеглих будинків по Комарова 31\31б.. Вся дільниця на якій зараз розташовані контейнери, будуть мати набагато привабливіший вигляд. Облаштування майданчику дозволить підвищити комфортність проживання населення саме у цьому будинку, підвищить культуру поводження з побутовими відходами, підштовхне до більш відповідального ставлення мешканців до навколишнього середовища. Для мешканців навколишніх будинків, приклад реалізації зазначеного проекту може, стати поштовхом для реалізації власних ініціатив.

Умови використання результатів проекту всіма мешканцями міста

Користатись зможуть усі мешканці району.

Інформація щодо очікуваних результатів в разі реалізації проекту

Облаштувати майданчик з роздільного збору сміття, посадити біля майданчика більше рослинності. Реалізація цього проекту відразу дозволить виконувати санітарні норми по поводженню з побутовими відходами.

Чи потребує проект додаткових коштів на утримання об’єкту?

Ні

Фотографії

Відповідальні підрозділи

Департамент інфраструктури та благоустрою міської ради