Лабораторія інформаційно-комунікаційних технологій Відхилений

Доданий
27.06.2019
Номер
34
Освіта

Коледж ЧНУ пропонує сучасній молоді отримати знання за спеціальностями, які є популярними у нашому регіоні. Проте викладання профільних дисциплін неможливе без використання новітніх комп’ютерних технологій, тому оновлення лабораторій ІКТ – нагальна потреба як для співробітників, так і студентів.

Автор проєкту
Тетяна
Тетяна Гуцул
Бюджет
308 093 грн
Розрахунок бюджету
Адреса
вул. Банкова (Штерна), 1/4, Чернівці

Опис

Опис проекту

Мета проекту
Поступово оновити комп’ютерні лабораторії сучасною технікою, що дозволить підняти рівень надання знань та навичок роботи з новітніми технологіями. Використовувати інноваційні підходи викладання для формування та підготовки кваліфікованих спеціалістів та реалізації творчого потенціалу молоді.

Проблема
Комп’ютерна лабораторія Коледжу ЧНУ – це 6 комп’ютерних класів, укомплектованих морально та фізично застарілою технікою. Ремонт комплектуючих дозволяє поновити роботу непрацюючих комп’ютерів на певний час, але не вирішує проблему. Це призводить до зниження якості підготовки майбутніх спеціалістів, а також престижу закладу і заохочення до набуття знань загалом. Неможливо навчити програмувати без знаряддя програмування.

План заходів з реалізації проекту
1. Ремонт приміщення.
2. Придбання і монтаж меблів для нової техніки.
3. Закупівля і монтаж сучасного комп’ютерного обладнання.
4. Відновлення та модернізація мережевого підключення.
5. Встановлення системного та програмного забезпечення.

Обґрунтування бенефіціарів проекту

Нова лабораторія інформаційно-комунікаційних технологій в Коледжі ЧНУ стане майданчиком творчого розвитку та місцем реалізації дослідницького потенціалу студентів коледжу та учнів шкіл, які відвідують безкоштовний гурток “МініМудрик”, на основі вільного володіння новітніми інформаційними технологіями. Зацікавленість спрямує учнів шкіл та студентів коледжу на вивчення матеріалу в новій якості, дозволить краще проявити творчі здібності та досягти високих результатів в навчанні.

Умови використання результатів проекту всіма мешканцями міста

Студенти зможуть користуватися сучасними технічними засобами під час занять, літньої практики, реалізації різноманітних проектів та для підготовки до участі в олімпіадах. Викладачі коледжу матимуть змогу підвищити свої навички та готуватися до занять за допомогою сучасних комп'ютерних технологій. Учні шкіл, які відвідують безкоштовний гурток математичного спрямування “МініМудрик”, зможуть використовувати лабораторію для занять з програмування.

Інформація щодо очікуваних результатів в разі реалізації проекту

Оснащення комп‘ютерної лабораторії новою технікою та необхідними меблями надасть можливість студентам коледжу відчути зацікавленість педагогів у підготовці майбутніх спеціалістів відповідно до вимог часу. Більше 1000 студентів вивчають дисципліни інформаційного циклу щороку, 400 – спеціалізовані комп’ютерні дисципліни, 200 – предмети, що базуються на застосуванні ПК. Оновлення комп’ютерної техніки дозволить підвищити рівень педагогічної майстерності викладачів, розкрити творчий та інтелектуальний потенціал студентів для вивчення матеріалу зі спеціалізованих дисциплін: комп'ютерна електроніка, теорія інформації та кодування, основи конструювання обчислювальної техніки, програмування, програмне забезпечення, тощо. Предмети “комп’ютерна графіка” та “інженерна графіка” вимагають роботи на моніторах з високою роздільною здатністю.

Чи потребує проект додаткових коштів на утримання об’єкту?

Ні. Утримання та технічне обслуговування планується проводити власними силами.

Фотографії

Відповідальні підрозділи

Управління освіти