Сквер «Затишний дворик». Реалізований

Доданий
03.07.2019
Номер
48
Комунальне господарство

Завданням цього проекту є створення нової зеленої рекреаційної зони шляхом впорядкування земельної ділянки, що отримала статус скверу.
Ця територія послужить комфортним місцем для тихого або активного відпочинку, а також стане окрасою цієї частини району.

Автор проєкту
Світлана
Світлана Калашнікова
Бюджет
698 201 грн
Розрахунок бюджету
Адреса
вул. Устима Кармелюка, 135, Чернівці

Опис

Опис проекту

В умовах сучасного світу, світу безмежних можливостей та стрімких змін, людина намагається жити в єдиному ритмі із часом, часто однак це обертається для неї емоційним та фізичним виснаженням. Саме тоді усі ми потребуємо спокою, затишку та природного самовідновлення. Естетично привабливе зелене довкілля позитивно впливає на стан людини: наповнює життя радістю та задоволенням, надає відчуття спокою та полегшення. Тому сучасне місто ‒ це не тільки зручні житла, транспорт, різноманітна сфера послуг, а також ‒ створення сприятливого для життя і здоров’я середовища, яке в нашому уявленні поєднують у собі зелений міський ландшафт та чисте повітря.
Саме тому метою цього проекту є створення та облаштування нового рекреаційного простору шляхом перетворення неосвоєної території на затишний сквер , який б став своєрідною зеленою оазою посеред шумного району. Це створить сприятливі умови як для фізичного, так і емоційного відпочинку містян, покращить благоустрій та надасть привабливого вигляду даній території нашого міста.
Проектом заплановано облаштування скверу доріжками, встановленими лавицями та смітниками. В межах проекту передбачене теж додаткове озеленення (дерева, газони та квітники).

Обґрунтування бенефіціарів проекту

Впорядкування території покращить благоустрій та підвищить комфорт проживання місцевих мешканців, а також створить сприятливі умови для відпочинку усім без винятку мешканцям нашого міста: сім’ям з дітьми, людям похилого віку та людям з обмеженими можливостями.

Умови використання результатів проекту всіма мешканцями міста

Відпочивати на території скверу можна будь-коли, незалежно від пори року та години. Все це, звичайно, можливе за тієї умови, що відвідувачі не будуть умисно завдавати матеріальних збитків та порушувати громадський порядок.

Інформація щодо очікуваних результатів в разі реалізації проекту

Мета цього проекту відповідає одній з основних концепцій розвитку Чернівців, головним завданням якої є будування міста здорових людей: міста з чистим повітрям, мешканцями, що ведуть здоровий спосіб життя, зеленими просторами для активного відпочинку. Реалізація проекту не лише покращить якість проживання містян, але й надасть естетично привабливого вигляду вище згаданій території, покращить благоустрій нашого міста.

Чи потребує проект додаткових коштів на утримання об’єкту?

ні

Фотографії

Відповідальні підрозділи

Департамент інфраструктури та благоустрою міської ради