Спортивно-ігровий майданчик «Дитячі мрії. Здорові діти – щасливе майбутнє» Реалізований

Доданий
03.07.2019
Номер
57
Спорт

Дитячий ігровий майданчик з елементами спортивного комплексу є основою фізичного, розумового та психологічного розвитку дітей. В сучасному житті, де інформаційні і цифрові технології забирають левову частину вільного часу дітей, виникає проблема в необхідності створення умов де б діти, як наше майбутнє покоління, мали можливість рухатися, займатися спортом і відволікатися від віртуального життя.

Автор проєкту
Бюджет
638 140 грн
Розрахунок бюджету
Адреса
вул. Текстильників, 17А, Чернівці

Опис

Опис проекту

Основною метою проекту є розміщення спортивно-ігрового майданчика з комплексом тренажерів для занять силовими вправами для організації дозвілля дітей, підлітків та молоді, занять фізичною культурою, зміцненню їх фізичного здоров’я, розвитку, а також для самореалізації та пропаганди здорового способу життя.
Проблемою з якою зіткнулися мешканці будинку 17-А по вулиці Текстильників міста Чернівці та вулиці Братерської, є те що дитяча площадка, яка встановлена майже 30 років тому, давно втратила привабливий вигляд, на даний момент вона не відповідає сучасним
вимогами та стандартам безпеки, площадці необхідна термінова реконструкція.
Ще одна проблема є те що в сусіднього багатоповерхового будинку (буд. 17 по вул. Текстильників) взагалі відсутня дитяча площадка.
Для вирішення даної проблеми пропонуємо розмістити спортивно-ігровий майданчик, що складається з 4 секцій: секція для заняття спортом, ігрові зони та зона для відпочинку. Де одночасно можуть займатися спортом, розважатися та відпочивати особи різного віку.
Фізично здорові діти і молодь є головною потребою для досягнення благополуччя нашої громади і суспільства в цілому. Тільки здорові діти і молодь можуть реалізувати весь свій потенціал, забезпечити процвітання добробуту та зростання нашої країни.
Стратегія розвитку міста Чернівці передбачає організацію реконструкцій та створення нових місць спортивної інфраструктури. Тому, формування місця для занять спортом, відпочинку та дозвілля є головним аспектом, яке необхідно, щоб стало частиною нашого міста для спортивної самореалізації дітей, підлітків і молоді.

Обґрунтування бенефіціарів проекту

Створення спортивно-ігрового майданчику забезпечить місце для розваг та занять спортом дітей, підлітків та молоді будинків 17-А та 17 по вулиці Текстильників, Братерській та Миргородській, а також всіх бажаючих нашого району. Дане місце може стати чудовою альтернативою для відпочинку осіб пенсійного віку.

Умови використання результатів проекту всіма мешканцями міста

Доступ до дитячого спортивно-ігрового майданчику вільний для усіх бажаючих.
Умови використання спортивних тренажерів для дітей, підлітків та молоді - обов’язково під наглядом батьків (чи відповідальних осіб).

Інформація щодо очікуваних результатів в разі реалізації проекту

Створення місця для розваг та занять спортом дітей, підлітків та молоді. Вирішення актуальної проблеми незайнятих дітей, підлітків і молоді мікрорайону. Підвищити рівень фізичної та загальної культури дітей, підлітків та молоді. Зменшення рівня залежності дітей, підлітків та молоді від гаджетів, соціальних мереж, комп’ютерних ігор та віртуального життя. Формування фізичного, соціально і культурного рівня дітей, підлітків і молоді мікрорайону. Організація місця відпочинку для осіб пенсійного віку. Приєднання більшої кількості мешканців району до занять спортом. Організації тематичних спортивних змагань для дітей мікрорайону для популізації серед них здорового способу життя. Ми прагнемо залучити максимальну кількість осіб незалежно від їх фізичних можливостей чи віку до занять спорту, зміцнення здорового духу мешканців мікрорайону. Здорові діти – зростання і процвітання нашого суспільства!

Чи потребує проект додаткових коштів на утримання об’єкту?

Ні. Витрати на прибирання та ремонт (за необхідності) пропонуємо покласти на мешканців будинку.

Фотографії

Відповідальні підрозділи

Департамент урбаністики та архітектури