"Резиденція молоді" (облаштування молодіжного центру) Брав участь

Доданий
05.07.2019
Номер
62
Інше

Молодіжний центр – одна з форм організації молодіжної роботи, що дає можливість молоді задовольнити свої інтереси та розвинути власні таланти. Місце – вільне від дискримінації. Для ефективного функціонування установи необхідним є забезпечення меблями й технікою, щоб втілювати програми центру та надавати певні молодіжні послуги. Особливе місце має надаватись інклюзії.

Автор проєкту
Бюджет
665 757 грн
Розрахунок бюджету
Адреса
вул. Головна, 41, Чернівці

Опис

Опис проекту

В жовтні 2018 року чернівецька молодь виборола своє право на побудову та облаштування в місті першого молодіжного центру «Резиденції молоді» по адресі вулиця Головна 41. Приміщення підлягає ремонту, на який міська рада вже виділяє перші кошти, а волонтерський проєкт Будуємо Україну Разом погодився допомогти нам із цим ремонтом. Разом з тим ремонт – це тільки половина справи. Важливим є облаштування центру необхідними меблями, електронікою та побутовою технікою.

Молодіжний центр – одна з форм організації молодіжної роботи, що дає можливість молоді розділити дозвілля з іншими, задовольнити свої інтереси та розвинути власні таланти. Місце – вільне від дискримінації за будь-якими ознаками, де особливе місце приділяється інклюзивності.

Основними завданнями центру є:
1) популяризація стандартів європейської молодіжної політики і роботи з
молоддю в Україні, освітньої філософії та підходів відповідно до рекомендацій Ради Європи та Європейського Союзу;
2) створення умов для творчого розвитку особистості, інтелектуального
самовдосконалення та лідерських якостей у молоді;
3) популяризація здорового способу життя молоді;
4) сприяння працевлаштуванню молоді та зайнятості у вільний час, молодіжному підприємництву;
5) забезпечення розвитку міжнародного молодіжного співробітництва та міжрегіональної взаємодії молоді в Україні, сприяння волонтерській діяльності та мобільності молоді.

Задля виконання наведених цілей та завдань, центр потребує технічного забезпечення. Необхідні меблі та техніка для комфортного та корисного перебування молоді в молцентрі.

В «Резиденції молоді» передбачено 5 основних зон:
1. Лекторій – місце, де кожен може зібрати або зібратися, щоб послухати цікавих лекторів, провести тімбілдінг, подивитись разом фільм та затишно посидіти.
2. Коворкінг – облаштований великим столом та медіадошкою центр спільної роботи в команді або організації. Місце для проведення занять з неформальної освіти та просто простір для виконання вами особистих завдань. Стиль open-office додається!
3. Лаунч зона. Робота роботою, але потрібне місце та інструменти для відпочинку. Усе на Ваш розсуд: бажаєте посидіти почитати – бібліотека та крісла з освітленням, хочете відволіктись та пограти з друзями – PlayStation 4 до Ваших послуг. Ще буде місце для масштабних іго, у мафію, настільних ігор та таке інше.
4. Технічна. Послухавши лекторів, попрацювавши в коворкінгу та добре відпочивши, хочеш не хочеш, але треба щось з’їсти. Кухня із чайником, кавомашиною, плитою та мікрохвильовхою має бути в Молодіжному центру, що себе поважає. Маєте судочек, що зібрала Вам мама та нікуди його діти? Залиште в холодильніку та розігрійте згодом.
Також, там є інклюзивний туалет.

Як бачите, доволі амбіційно, але можливо. Декілька слів про стиль. Молодіжний центр має надихати, бути затишним, гарним та дивовижним, тому, для дизайну інтер’єру, стін, стель, мебелі та техніки обраний стиль LOFT. Чому саме він? Не відволікає від людського спілкування та є стриманим й стильним. Тому, в проектних позиціях представленні конкретні дизайнерські моделі елементів мебелі та обладнання.
Молцентр має надавати можливості й послуги, прокат обладнання та техніки в межах центру.

Слідкувати за наданням послуг, зберереженням меблів та техніки в належному стані та використанні облаштунків має адміністрація центру, яка складається з молоді та молодіжних працівників.

Обґрунтування бенефіціарів проекту

Молодіжний центр будується молоддю для молоді на правах рівності й доступності. Основною метою є всебічний розвиток, організація місця для дозвілля та реалізація молодіжної політики в регіоні. Програми, що будуть там реалізовуватися, мають приваблювати молодих людей віком від 14 до 30 років. Для реалізації цілей та завдань необхідне обладнання, яким могли б користуватись молодь, що завітає в центр та адміністрація. Такий елемент, як інклюзивна туалетна кімната є реалізації права людей з інвалідністтю на доступність послуг і сервісів.
Гарні меблі та якісна техніка буде створювати гідну репутацію та приємні спогади в уяві людей про молодіжний центр. Це потужний кластер для туристичної привабливості міста.

Умови використання результатів проекту всіма мешканцями міста

Доступ до закупленої техніки та меблів буде надаватись згідно з годинами роботи комунальної установи молодіжного центру цернівців «Резиденції молоді». Орієнтовно це з 8:00 по 22:00.
Адміністрація молодіжного центру нестиме відповідальність за зберігання та умови експлуатації мебелі та техніки. У разі пошкодження або втрати, центр буде зобов’язаний відремонтувати або закупити втречене шляхом закупівель за рахунок бюджету молодіжного центру.

Інформація щодо очікуваних результатів в разі реалізації проекту

Очікується зацікавленість центром та його програмами зі сторони молоді за рахунок використання закупленої техніки, а меблі створять необхідний затишок та умови для роботи. Виконання даного проекту Бюджета участі йде нерозривно з процес побудови молодіжного центру в Чернівях. Це стане ще одним етапом розвитку центру, як простору, що допомагатим виконувати цілі та завдання, перебачені положенням про молодіжний центр. Стане набагато комфортніше проводити лекції та тренінги в Лекторії; у коворкінгу з’являться необхідні, для організації роботи, меблі та пристрої; Лаунч зона отримає стелажі для книг та великий телевізор під ігрову приставку, що об’днюватиме різні вікові категорії та людей по інтересам в одному просторі; у Кухні з’явиться кавомашина, чайник та мікрохвильовка, продукти для яких зберігаються в холодильнику; Туалет буде інклюзивним та просторним.

Чи потребує проект додаткових коштів на утримання об’єкту?

Утримання об’єкту здійснюється за рахунок комунальної установи молодіжний центр Чернівців «Резиденці

Фотографії

Відповідальні підрозділи

Відділ сім"ї та молоді