Доступний сучасний транспорт в сучасному місті Брав участь

Доданий
03.06.2019
Номер
7
Соціальний захист

У нашому місті багато незрячих та людей з порушенням зору, яким складно самостійно скористатися громадським транспортом.

Автор проєкту
Галина
Галина Гродецька
Бюджет
699 999 грн
Розрахунок бюджету
Адреса
Чернівці

Опис

Опис проекту

Ви прокидаєтесь вранці і бачите яскраві барви світу, а ми замість світла зранку бачимо темряву. Наше місто розраховане на візуальне сприйняття, а тому вороже для людей з порушенням зору. Врятувати від темряви може дотик та звук.
Мета проекту
Створити доступний транспорт як основу для інклюзивного простору.
Незрячі та люди з порушенням зору що, зумовлені вродженими вадами, травмою, захворюванням чи люди похилого віку зможуть самостійно без сторонньої допомоги відшукати потрібний маршрут транспортного засобу та доїхати до потрібної зупинки.Сучасні технології змінюють світ. Він стає доступнішим і кращим.
Ми разом з чиновниками можемо зробити місто кращим та достуанішим.

Обґрунтування бенефіціарів проекту

Люди з порушенням зору, які мають вроджені вади, мешканці, що мають проблеми з зором через ускладнення цукрового діабету, люди з травмами органів зору, люди похилого віку та туристи і взагалі всі мешканці нашого міста зможуть на слух зрозуміти потрібну інформацію, а також якоюсь мірою зможуть відчути як це бути незрячим, адже сприймати інформацію на слух це реально. Водії та кондуктори будуть займатися своїми професійними обов’язками не витрачаючи додаткоі силди та час на оголошення зупинок та маршруту транспортного засобу

Умови використання результатів проекту всіма мешканцями міста

Всі мешканці нашого міста зможуть безперешкодно потрапити до потрібного об’єкту підприємства, установи чи організації бо сучасні технології будуть працювати на нас і кожен маршут та зупинка транспортного засобу будуть оголошуватися через звукові інформатори та систему текстового повідомлення для нечуючих

Інформація щодо очікуваних результатів в разі реалізації проекту

100 тролейбусів, що курсують на 11 –ти маршрутах нашого міста будуть обладнані зовнішніми інформаторами маршруту та системою текстового та звукового оповіщення зупинок у салоні. Ми зможемо якісно реалізувати право на без бар’єрне фізичне оточення через доступний транспорт . Реалізувати своє право на працю, освіту, медицину, культуру, охорону здоров’я, відпочинок стане краще.

Чи потребує проект додаткових коштів на утримання об’єкту?

ні

Відповідальні підрозділи

Департамент інфраструктури та благоустрою міської ради

Департамент соціальної політики