«Проспект дитячих мрій» - ЗА Чернівці! Реалізований

Доданий
06.07.2019
Номер
72
Комунальне господарство

Проект «Проспект дитячих мрій» - ЗА Чернівці гармонійно об’єднає декілька дитячих ігрових комплексів різної тематики в нашому мікрорайоні та надасть можливість дітям отримувати радість та безпечний простір. Дітки зможуть повноцінно розвиватися, більше часу проводити на вулиці, а це добре впливатиме на їх розвиток та здоров’я.

Автор проєкту
Бюджет
697 800 грн
Розрахунок бюджету
Адреса
Незалежності проспект, 91, Чернівці

Опис

Опис проекту

Основна мета проекту:
- підвищення безпеки дозвілля дітей;
- створення комфортних умов для відпочинку дітей;
- збереження та зміцнення фізичного розвитку дітей;
- організація ігрової діяльності дітей;
- виховання почуття дружби, згуртованості, комунікації;
- забезпечення повноцінного фізичного та всебічного розвитку дітей;
- активний відпочинок, спілкування з однолітками;
- вироблення умінь, навичок для подальшого навчання;
- збереження та зміцнення сімейних цінностей;
- покращення естетичного вигляду даної території;
- поліпшення комфорту проживання мешканців мікрорайону;
- створення комфортних умов для ігор, дозвілля та розвитку дітей мікрорайону.
Проблема на вирішення якої спрямований проект: відсутність сучасних, комфортних та безпечних дитячих ігрових комплексів на проспекті Незалежності 91, проспекті Незалежності 101-103, проспекті Незалежності 56.

Проспект Незалежності - центральна вулиця міста із зручною інфраструктурою, але без зони відпочинку для дітей. Нових сучасних дитячих майданчиків не вистачає, частина з них у занедбаному та небезпечному стані, морально та фізично застарілі, діти постійно травмуються на них. Тому, ми повинні робити все можливе, аби наші діти росли здоровими та щасливими. Сьогодні є велика необхідність забезпечити дітям безпечні та сучасні умови для їх розвитку та безпечного дозвілля.
Проект «Проспект дитячих мрій» об’єднає декілька дитячих ігрових комплексів різної тематики, які будуть розташовані в нашому мікрорайоні. Ми облаштуємо три дитячі майданчики сучасним ігровими комплексами, які забезпечать комфортні та безпечні умови для відпочинку дітей, допоможуть організувати проведення дітьми безтурботних годин на свіжому повітрі з користю для їх розвитку.
Сучасні дитячі ігрові комплекси розвивають дітей, добре впливають на їх здоров’я, а також прикрашають двори і вирішують найбільш актуальну і важливу проблему формування зростаючого організму, розвитку моторики і оздоровлення дітей та пропаганди здорового способу життя. Завданням даного проекту є створення комфортних умов для ігор, дозвілля та розвитку дітей мікрорайону .
Вплив проекту на подальше життя мешканців мікрорайону проспекту Незалежності:
Успішна реалізація цього проекту дозволить вирішити одне з найголовніших завдань – створення комфортних та безпечних умов для відпочинку дітей, покращення здоров’я та поліпшення комфорту проживання мешканців мікрорайону.

Обґрунтування бенефіціарів проекту

Проект поширюється на:
- дітей дошкільного віку від 3 до 6 років;
- дітей шкільного віку від 6-ти років і до орієнтовнодо13 років;
- їхніх батьків, людей старшого покоління;
- мешканців та гостей нашого міста.

Умови використання результатів проекту всіма мешканцями міста

Залучення до реалізації проекту дітей, їх батьків та старшого покоління, дозволить зробити проект максимально комфортним і безпечним, надасть можливість дітям отримувати радість, бути активними, безтурботними і мати повноцінне дитинство, та створить сучасні умови для ігор, дозвілля та розвитку дітей мікрорайону. Через безпосередню участь допоможе організувати проведення дітьми безтурботних годин на свіжому повітрі з користю для їх розвитку, а також надасть можливість займатися спортом і відпочивати в найкомфортніших умовах.

Інформація щодо очікуваних результатів в разі реалізації проекту

Внаслідок проведеного проекту «Проспект дитячих мрій» більше – 500 дітей, які проживають в мікрорайоні проспекту Незалежності та прилеглих вулиць - отримають сучасні високоякісні та комфортні дитячі майданчики з новим ігровим обладнанням, на яких будуть створенні відмінні умови для повноцінного фізичного розвитку. Таким чином можна зробити висновок, що при облаштуванні дитячих ігрових комплексів різної тематики в нашому мікрорайоні, створять комфортні та безпечні умови, які вирішать проблеми здорового способу життя, повноцінного фізичного розвитку дітей.

Чи потребує проект додаткових коштів на утримання об’єкту?

Ні

Відповідальні підрозділи

Департамент урбаністики та архітектури