Сучасний спортивний майданчик в ЗОШ №24 “За здорове майбутнє” Реалізований

Доданий
06.07.2019
Номер
73
Спорт

Сучасну школу вже неможливо уявити без створення комфортних умов для занять спортом (футбол, баскетбол, волейбол). Облаштування сучасного спортивного майданчика, є стимулом для молоді займатися фізкультурою і спортом. Пропонується реконструкція спортивного майданчика ЗОШ №24 з облаштуванням мультифункціонального майданчика з поліуретановим покриттям, обладнаного футбольними воротами, баскетболь

Автор проєкту
Бюджет
2 804 940 грн
Розрахунок бюджету
Адреса
вул. Фізкультурна (Стеф'юка), 5, Чернівці

Опис

Опис проекту

Основною метою проекту є будівництво сучасного мультифункціонального спортивного майданчик, піклування про здоровий спосіб життя мешканців мікрорайону та учнів школи. Поруч немає жодного сучасного спортивного майданчика, яким могли б користуватись всі без виключення мешканці, як молодь, так і дорослі. Сучасний спортивний майданчик необхідний для того щоб діти із задоволенням займалися спортом, підвищували рівень фізичної підготовленості, вирішували проблеми незайнятості дітей, підлітків та молоді, формували стійкі цінності та вели здоровий спосіб життя, досягали у спорті вагомих результатів. Тому дуже важливо створити усі необхідні умови для занять фізкультурою і спортом.
Проблемою спортивного майданчика на території ЗОШ №24 є існуючий стадіон, який не відповідає сучасним вимогам і зараз знаходиться в напівзруйнованому стані та потребує термінової реконструкції і сучасного відновлення. Також гострою проблемою залишається широке розповсюдження тютюнопаління, зловживання алкоголем, вживання наркотичних засобів у зв’язку з відсутністю спортивних майданчиків, сталих традицій здорового способу життя та активного дозвілля. Як наслідок, зростають антигромадські прояви та загострюється криміногенна ситуація, особливо у молодіжному середовищі. Проблема формування стійких цінностей здорового способу життя у підростаючого покоління є надзвичайно актуальною. Недостатня фізична активність визнається провідним чинником ризику для здоров’я, тому слабка матеріально-технічна база та низька ефективність її використання стримують розвиток фізкультурного руху в країні.
Проект дасть можливість на одному мультифункціональному спортивному майданчику займатись футболом, волейболом, баскетболом, тенісом дітям та мешканцям мікрорайону як у шкільний, так і у вільний час. Ці види спорту є складовою фізичної культури і є частиною культурного життя суспільства, що сприяють збереженню і зміцненню здоров'я, розвитку основних фізичних якостей та рухових здібностей, підвищують рівень фізичної підготовленості дітей, організації змістовного дозвілля. Ці найпопулярніші види спорту охоплюють усі верстви населення: ними займаються діти, підлітки, молодь, люди похилого віку, інваліди. Цей майданчик з поліуретановим покриттям – один із найбільш інноваційних для дітей з вадами розвитку. Він розрахований на дітей в інвалідних візках, з аутизмом, сенсорними і когнітивними розладами та інших. На базі Чернівецької ЗОШ №24 проводиться індивідуальне та інклюзивне навчання дітей з особливими освітніми потребами, тому дуже важливо облаштувати сучасний майданчик, придатний для занять з дітьми з особливими освітніми потребами. Мультифункціональний спортивний майданчик знаходитиметься на шкільній території ЗОШ №24, він буде комфортний і доступний кожному, тут будуть проводитися заняття фізичною культурою, фізкультурно-оздоровчі заходи, навчально-тренувальні заняття, змагання, заняття спортивних секцій, що дасть можливість розв'язати проблеми негативних явищ серед підлітків, пошуку обдарованих дітей, формування в них здорового способу життя, організацію їх змістовного відпочинку та дозвілля, надання їм підтримки розвитку здібностей, загартування організму, профілактики захворювань та вирішить проблему незайнятості дітей, підлітків та молоді.
На сучасному мультифункціональному спортивному майданчику будуть створені всі умови, які вирішують проблеми здорового способу життя, повноцінного фізичного розвитку дітей, виховання почуття дружби, згуртованості, колективізму, бажання зміцнювати своє здоров'я, займатися фізкультурою і спортом і має яскраво виражену позитивну дію на суспільство. Цей проект направлений на кожного мешканця нашого міста, він дозволить усім бажаючим займатись спортом та підтримувати своє здоров’я. Реалізація проекту сприятиме підвищенню рівня фізичної та загальної культури населення, а також вирішить проблему незайнятості дітей, підлітків та молоді. Гра на такому майданчику дає силу, здоров'я, спритність, нарешті, це рух і продовження життя.

Обґрунтування бенефіціарів проекту

Користувачами даного мультифункціонального спортивного майданчику можуть бути всі мешканці мікрорайону, жителі міста та його гості. Даний проект направлений на всі вікові категорії мешканців, починаючи від дітей і закінчуючи пенсіонерами. Для дітей віком 5-18 років, батьків, педагогів, молоді, людей похилого віку, а також дітей з особливими потребами.

Умови використання результатів проекту всіма мешканцями міста

Залучення до реалізації проекту всієї вікової категорії мешканців, починаючи від дітей і закінчуючи пенсіонерами, дозволить зробити проект максимально корисним для здоров’я, сформує вміння і навички здорового способу життя, підвищить рівень фізичної підготовки, проведення корисного дозвілля та активного відпочинку. Дасть можливість пошуку обдарованих дітей, розв'язати проблеми негативних явищ серед підлітків профілактики захворювань та вирішить проблему незайнятості дітей, підлітків та молоді. Години роботи: з 9 до 21 години, без вихідних.

Інформація щодо очікуваних результатів в разі реалізації проекту

Внаслідок проведеного проекту, більше – 1000 школярів, які навчаються в Чернівецькій ЗОШ № 24, та мешканці мікрорайону зможуть на одному мультифункціональному спортивному майданчику займатись футболом, волейболом, баскетболом та великим тенісом, як у шкільний так і у вільний час. Мультифункціональний спортивний майданчик буде доступний кожному, отже всі бажаючі будуть мати можливість займатися цими видами спорту. На спортивному майданчику будуть проводитися заняття фізичною культурою, фізкультурно-оздоровчі заходи, навчально-тренувальні заняття, змагання. Це забезпечить місцем для заняття спортом дітей, молоді і дорослих та дітей з вадами розвитку.

Чи потребує проект додаткових коштів на утримання об’єкту?

Ні

Відповідальні підрозділи

Управління освіти

Департамент урбаністики та архітектури