«Від кухні, від печі смачна їжа для малечі» облаштування дитячої їдальні в СДНЗ №36 Брав участь

Доданий
23.09.2020
Номер
13
Освіта

Поданий проект розкриває необхідність облаштування місця для організації харчування дітей з особливими фізичними потребами в умовах дитячого закладу.

Автор проєкту
Ольга
Ольга Гафійчук
Бюджет
698 500 грн
Розрахунок бюджету
Адреса
Семена Гулака-Артемовського вулиця, 2, Чернівці

Опис

Опис проекту

Раціональне харчування є одним з основних факторів, що визначають нормальний розвиток дитини. Воно надає найбезпосередніший вплив на його життєдіяльність, зростання, стан здоров'я. Правильне збалансоване харчування, яке відповідає фізіологічним потребам організму, що росте, підвищує стійкість його до різних несприятливих факторів. Організація дитячого харчування безпосередньо пов'язана зі столовим етикетом і рішенням виховних завдань - формуванням у дітей культури поведінки за столом. Знайомство і оволодіння практичними навичками столового етикету дозволяє дитині бути впевненим в собі.
Перебування вихованців з особливими освітніми та фізичними проблемами вимагає більш вивільного простору. В даний час прийоми їжі дітей проводяться в приміщеннях навчально – ігрових середовищ, що створює незручності та нагромадження предметами для організації харчування, а саме: тумби для зберігання посуду, інвентар для прибирання, зайві столи та стільці. При будівництві нової індивідуальної котельні СДНЗ №36 були звільнені приміщення, які підходять для облаштування сучасної дитячої їдальні.
Дизайн приміщення, правильна і красива сервіровка столу піднімає апетит і створює доброзичливий настрій та бажання харчуватися. Уміння вести себе за столом, користуватися столовими приборами і серветками розвиває у дітей впевненість в собі.
Тільки терпіння вихователів і любов батьків допоможуть дитині освоїти етикет, дотримання якого настільки важливо в житті кожної людини для впевненості в собі і усвідомлення себе культурною людиною.

Обґрунтування бенефіціарів проекту

Вихованці СДНЗ №36

Умови використання результатів проекту всіма мешканцями міста

Харчування дітей відповідно режиму закладу

Інформація щодо очікуваних результатів в разі реалізації проекту

Облаштування сучасної дитячої їдальні в приміщенні СДНЗ №36 буде сприяти вирішенню завдань виховання дітей з особливими потребами та допоможе педагогам:  виховувати культурно - гігієнічні навички під час прийому їжі;  навчити дитину правильно поводитися за столом;  вміло користуватися столовими приборами;  бути ввічливими в застільному спілкуванні;  бачити красу етикету, розуміння необхідності його дотримання під час застілля;  привчати до хороших манер.

Чи потребує проект додаткових коштів на утримання об’єкту?

ні

Пропозиція по визначенню балансоутримувача

Управління освіти ЧМР

Фотографії