Безпечне подвір’я .Облаштування доріжок бруківкою на території ДНЗ № 24 ЦРД "Джерело”. Брав участь

Доданий
23.09.2020
Номер
17
Освіта

На території ДНЗ № 24 ЦРД "Джерело” тверде покриття пішохідних доріжок повністю зруйноване, воно несе небезпеку під час пересування діток, їх батьків та вихователів. Унеможливлює реалізацію освітніх програм, зокрема покликаних на розвиток фізичних якостей дітей, а також постійно залишається плацдармом отримання травм у вихованців закладу.

Автор проєкту
Леся
Леся Швидюк
Бюджет
695 837 грн
Розрахунок бюджету
Адреса
вул. Модеста Мусоргського, 13, Чернівці

Опис

Опис проекту

Основна мета реалізації проекту полягає в якісному облаштуванні пішохідних доріжок бруківкою для безпечного пересування дітей, батьків та працівників дитсадка, для попередження травматизму вихованців, для створення естетичного середовища на території закладу освіти. Також важливим аспектом для естетичного розвитку малюків та хороших умов їхнього дозвілля, буде доречним облаштування літньої концертної сцени (викладення бруківкою узором вишиванки певної частини прилеглої території до пішохідних доріжок), що дозволить проводити більше заходів естетичного спрямування для вихованців ДНЗ № 24 ЦРД "Джерело” на свіжому повітрі.

Тверде покриття пішохідних доріжок ДНЗ № 24 ЦРД "Джерело” зруйновано, тому воно обмежує пересування вихованців, несе постійну загрозу отримання травм серед учасників освітнього процесу. Дітям не має де активно проводити час та фізично розвиватись (ходити, бігати, стрибати, змагатись...), а після дощів прогулянки обмежені через утворювання глибоких калюж.
Тверде покриття потребує негайного оновлення. Для спільноти вирішення твердого покриття пішохідних доріжок в ДНЗ № 24 ЦРД "Джерело” дуже важливе. Адже це: безпека руху літом і зимою, естетичний вигляд території, створення ігрового середовища (за допомогою фарб): класики, твістери, шахівниці, лабіринти, буде місце для організації естафет, зможемо допомогти розвинути фізичні здібності, розвивати таланти і можливості кожної дитини.
Доріжками будуть користуватись 250 дітей дошкільного віку, які відвідують ДНЗ № 24 ЦРД "Джерело”, також їх батьки та родичі і 36 осіб персоналу закладу.

Обґрунтування бенефіціарів проекту

Проект пропонує комплексний підхід до вирішення проблеми інфраструктури міста Чернівці. Основна мета реалізації проекту полягає в оновленні подвір'я ДНЗ № 24 ЦРД "Джерело” тротуарною плиткою. Подвір'я садочка має старе, частково зіпсоване асфальтове покриття, яке потребує заміни на тротуарну плитку. Тротуарна плитка - це сучасний, екологічно-чистий матеріал, який гармонійно впишеться в дизайн оточуючої території та не загрожуватиме здоров'ю дітей. Реалізація саме цього проекту позитивно вплине на якість проведення заходів, на яких присутні дітки, батьки, працівники садочка, а також інші місцеві жителі.

Умови використання результатів проекту всіма мешканцями міста

Мешканці району, вихованці та батьки вихованців ДНЗ № 24 ЦРД "Джерело”,
персонал закладу.

Інформація щодо очікуваних результатів в разі реалізації проекту

Проект спрямований на покращення інфраструктури нашого міста. Пішохідні доріжки - це місце через яке діти кожного дня ідуть до садочка, це місце проведення заходів, відпочинку та прогулянок. Ми пропонуємо змінити старе пошкоджене асфальтове покриття в садочку на тротуарну плитку. Гарно оформлене тверде покриття пішохідних доріжок виховує у дітей почуття прекрасного, покращує настрій, піднімає життєвий тонус, позитивно впливає на здоров’я як дітей, так і дорослих, а також зменшить високий рівень травматизму в дитсадку.

Чи потребує проект додаткових коштів на утримання об’єкту?

ні

Пропозиція по визначенню балансоутримувача

Управління освіти Чернівецької міської ради

Фотографії