Резиденція молоді: облаштування молодіжного центру Відхилений остаточно

Доданий
29.09.2020
Номер
43
Інше

Резиденція молоді-перший Молодіжний центр в Чернівцях,креативний простір для роботи та розвитку молоді міста.Облаштований коворкінг,просторий лекторій та затишна лаунж зона-все це може стати реальністю завдяки небайдужості мешканців нашого міста.По проєкту планується закупити обладнання,меблі та матеріали для облаштування інтер’єру приміщення центру.Особлива увага надається інклюзивності простору.

Автор проєкту
Анастасия
Анастасия Головченко
Бюджет
976 110 грн
Розрахунок бюджету
Адреса
вул. Головна, 41, Чернівці

Опис

Опис проекту

В жовтні 2018 року активна молодь міста виборола своє право на створення в місті першого молодіжного центру «Резиденції молоді» за адресою вул. Головна 41. За 2019-2020 рік було здійснено капітальний ремонт приміщення: заміна опалювальної системи, оновлення стін, реставрація підлоги, ремонт даху, заміна вікон, проведення електрики.
Але ремонт – це тільки половина справи. Важливим є облаштування центру необхідними для роботи та відпочинку меблями, електронікою та побутовою технікою.
Молодіжний центр - один з видів молодіжної інфраструктури. Його мета - забезпечити молодь необхідним простором та середовищем для роботи та розвитку.

Завдання молодіжного центру:
1. Створити умови для роботи, самостійного навчання та всебічного розвитку;
2. Сприяти працевлаштуванню молоді, розвитку творчих та професійних навичок, молодіжному підприємництву;
3. Популяризувати здоровий спосіб життя;

В приміщенні молодіжного центру знайдеться місце для:
-Лекторію зі сценою, місцями для сидіння, проєктором, колонками та фотокамери.
-Коворкінгу з місцями для індивідуальної роботи, відкритим офісом для проведення нарад та зборів, штатними комп’ютерами, безкоштовним Wi-Fi та пуфами.
-Лаунж зони з бібліотекою сучасної літератури, PlayStation 4, проєктором та телевізором, настільними іграми та великими крісло-мішками.
-Кухні (так, молодіжної кухні!) з місцями для роботи, холодильником, кавомашиною та вафельницею
-Рецепції з розкладом всіх заходів, привітною адміністрацією та місцями для зберігання ваших речей.

І головне, що це все безкоштовно та у вільному доступі.
Для облаштування такого простору, недостатньо закупити фабричні меблі, їх необхідно зробити за власними схемами та шляхом залучення активної молоді міста. Наш проєкт передбачає закупівлю фанери, металічних профілів, кріплень та інструментів. У кооперації з Інженерним Коворкінгом на вул.Синагоги ми виготовимо декор для простору, ГО “Центр молоді Чернівців” співпрацюватиме із залученими майстрами та волонтерами аби виготовити комплектні меблі та конструкції з металу.

Обґрунтування бенефіціарів проекту

Цільова авдиторія центру - молодь віком 14-29 років, в Чернівцях її налічують близько 90 000 мешканців. Традиційно інфраструктура з розвитку молоді існує у вигляді спортивних майданчиків, ДЮСШ та гуртків для дітей та підлітків. Старшокласники, студенти, та працююча молодь вимушена проводити свій час для відпочинку та розвитку у різних кафе/ресторанах/барах, часто в небезпечному середовищі.
Установа знаходиться в центрі міста, а тому є доступною для більшості бенефіціарів проєкту. В Чернівцях налічується бллизько п’яти громадських просторів, що наближаються по параметрам та функціоналу до молодіжного центру. Вони перебувають у приватній власності, не є вільними для користування та не здатні надати якісні послуги. Комунальна установа “Резиденція молоді” - унікальний для Чернівців приклад муніципальної молодіжної інфраструктури.

Умови використання результатів проекту всіма мешканцями міста

Доступ до простору буде наданий згідно розкладу роботи комунальної установи молодіжного центру Чернівців «Резиденції молоді». Орієнтовно це з 8:00 по 22:00.
Простір є вільним для відвідування, прийти та користуватись лаунж зоною, молодіжною кухнею та частиною коворкінгу можна постійно. За режим користування лекторієм та кімнатою для засідань у коворкінгу можна буде попередньо домовитись із адміністрацією установи.
Користування аудіо- та відеотехнікою здійснюється лише на території молодіжного центру, аби уникнути випадків пошкодження або викрадення майна. У разі пошкодження або викрадення майна центру, винуватий нестиме відповідальність згідно законодавства України.

Інформація щодо очікуваних результатів в разі реалізації проекту

Результатом реалізації проєкту буде облаштування приміщення “Резиденції молоді” та перетворення її на зручний та функціональний центр розвитку й дозвілля для молоді. Молодь отримає місце для зборів, самостійного навчання та роботи, відпочинку та проведення заходів. Адміністрація центру залучатиме більше цільової авдиторії до своїх програм й ініціатив, що сприятиме реалізації регіональної та національної стратегії розвитку молоді України. Місто нарешті отримає стильний та зручний муніципальний громадський простір для молоді, що стане візитною карткою міста.

Чи потребує проект додаткових коштів на утримання об’єкту?

-

Пропозиція по визначенню балансоутримувача

Комунальна установа молодіжний центр "Резиденція молоді"/ Відділ у справах сім'ї та молоді Чернівецької міської ради. Відділ у справах сім’ї та молоді, а також адміністрація молодіжного центру нестиме відповідальність за зберігання та умови експлуатації меблів та техніки. У разі пошкодження або їхньої втрати штатними робітниками, центр буде зобов’язаний відремонтувати або закупити втрачене за рахунок бюджету молодіжного центру.

Фотографії