«Чернівці - моя казка» - облаштування сучасних дитячих та спортивних майданчиків Брав участь

Доданий
30.09.2020
Номер
47
Комунальне господарство

Нові дитячі майданчики та травмобезпечне покриття забезпечать створення комфортних та безпечних умов для розвитку дітей, а також нададуть можливість діткам повноцінно розвиватися та цікаво розважатися у вільний час. Проект «Чернівці-моя казка» гармонійно об’єднає декілька дитячих ігрових комплексів в нашому мікрорайоні та забезпечить умови для відпочинку дітей.

Автор проєкту
Танасій
Танасій Гуцул
Бюджет
2 891 800 грн
Розрахунок бюджету
Адреса
Чернівці

Опис

Опис проекту

Основною метою реалізації проекту є створення комфортних та безпечних умов для розвитку дітей. В Чернівцях є старі дитячі майданчики зі зламаним ігровим обладнанням (оснащенні в недостатній кількості, відповідно до кількості бажаючих дітей). Облаштування майданчиків безпечними ігровими елементами, які відповідатимуть сучасним європейським стандартам, зроблять прогулянки малечі більш цікавими та корисними.
Також проект сприятиме облагородженню території в нашому мікрорайоні, зокрема встановиться нова огорожа та травмобезпечне покриття.
Проблема на вирішення якої спрямований проект: відсутність сучасних дитячих ігрових комплексів, відсутність огорож на дитячих та спортивних майданчиках, відсутність на них також травмобезпечного покриття.
Сучасних дитячих майданчиків не вистачає, їх просто не облаштовують, частина з них у занедбаному стані, морально та фізично застаріле обладнання, діти постійно травмуються, адже металеві конструкції вже зношені та ржаві.
Прогулянка та ігри з дітьми на дитячих майданчиках - обов'язковий пункт у щоденному розкладі мам. Саме там діти дихають свіжим повітрям, розвиваються, набувають навичок спілкування з однолітками. Через відсутність у дворі будинку сучасного дитячого майданчика, який би відповідав санітарним нормам, та був безпечний для дитини, близько 100 дітей зі своїми мамами змушені щоденно ходити на дитячі майданчики далеко від дому. А діти, які вже досягли такого віку, щоб гратися у дворі будинку без догляду батьків, взагалі не мають альтернативи, оскільки самі не можуть піти з двора на інший майданчик
Ми облаштуємо існуючі дитячі майданчики сучасним ігровим обладнанням (гірками, гойдалками, каруселями, лавицями, пісочницями, балансирами та металевим огородженням) та встановимо травмобезпечне покриття, яке забезпечить комфортні та безпечні умови для відпочинку дітей, допоможе організувати проведення дітьми безтурботних годин на свіжому повітрі з користю для їх розвитку, а також зміцнить та загартує дитячий організм, розвине рухові якості та сприятиме профілактиці захворювань, дасть можливість займатися спортом та відпочивати в найкомфортніших умовах, забезпечуючи естетичний вигляд даної території.

Обґрунтування бенефіціарів проекту

Проект поширюється на:
- дітей дошкільного віку від 3 до 6 років;
- дітей шкільного віку від 6-ти років і до 13 років;
- їх батьків, людей старшого покоління;
- мешканців та гостей нашого міста.

Умови використання результатів проекту всіма мешканцями міста

Залучення до реалізації проекту дітей, їх батьків та старшого покоління, дозволить зробити проект максимально комфортним і безпечним, дасть можливість дітям отримувати радість, бути активними, безтурботними і мати повноцінне дитинство, та створить сучасні умови для ігор, дозвілля та розвитку дітей мікрорайону. Через безпосередню участь допоможе організувати проведення дітьми безтурботних годин на свіжому повітрі та дасть можливість займатися спортом і відпочивати в найкомфортніших умовах

Інформація щодо очікуваних результатів в разі реалізації проекту

Діти, їх батьки та мешканці мікрорайону отримають сучасні високоякісні та комфортні дитячі майданчики із новим ігровим обладнанням (гірками, гойдалками, каруселями, лавочками, пісочницями, балансирами та металевим огородженням), на яких будуть створенні відмінні умови для повноцінного фізичного розвитку більше, ніж для 500 дітлахів. Травмобезпечне покриття зменшить кількість отриманих травм дітками, а нова огорожа забезпечить естетичний вигляд території та слугуватиме захистом для дітей. Нові дитячі майданчики - це найкращий засіб направити невгамовну дитячу енергію в правильне русло і забезпечити оптимальне поєднання «приємного» та «корисного».

Чи потребує проект додаткових коштів на утримання об’єкту?

Ні.

Пропозиція по визначенню балансоутримувача

ЖРЕП 4 та ЖРЕП 14

Фотографії