Універсальний спортивний майданчик по вул. Білоруській, 25 Брав участь

Доданий
30.09.2020
Номер
58
Спорт

Капітальний ремонт спортивного майданчика по вул. Білоруській, 25 із облаштуванням зон для гри в баскетбол, волейбол, футбол та занять воркаутом. Створення безпечних та доступних умов для відвідувачів та глядачів. Популяризація здорового способу життя серед більш, ніж 5000 мешканців мікрорайону Калічанка.

Автор проєкту
Бюджет
2 487 014 грн
Розрахунок бюджету
Адреса
вул. Білоруська, 25, Чернівці

Опис

Опис проекту

Проблема
Відсутність доступного та безпечного простору для занять спортом для більш, ніж 5000 мешканців мікрорайону Калічанка. Окрім даного об’єкта, де більше 20 років не проводились жодні ремонтні роботи, є тільки футбольне поле у ФСК «Локомотив», однак користування ним платне.

Пропоноване рішення щодо розв'язування проблеми і його обґрунтування
Проведення капітального ремонту спортивного майданчика по вул. Білоруській, 25, що включатиме: заміну травмонебезпечного асфальтового покриття штучним; встановлення баскетбольних кілець, стійок для волейбольної сітки, міні-футбольних воріт, снарядів для занять воркаутом; нанесення розмітки; огородження простору та оновлення освітлення; створення зони для глядачів або запасних гравців.

Ключові показники оцінки результату проєкту
Створення безпечних та доступних умов для занять фізичною культурою для більш, ніж 5000 мешканців мікрорайону Калічанка і, як наслідок, збільшення кількості осіб, які займаються спортом та ведуть здоровий спосіб життя. Майданчики будуть доступними для осіб з особливими потребами.

Обґрунтування бенефіціарів проекту

Заняття на оновленому майданчику зроблять спорт привабливішим та комфортнішим для людей різних вікових категорій, в тому числі, посприяють соціалізації дітей та молоді, попередять розвиток у них таких негативних звичок, як алко-, нарко-, тютюнозалежності, та покращать загальний стан здоров’я мешканців мікрорайону.

Умови використання результатів проекту всіма мешканцями міста

Універсальний спортивний майданчик буде доступним для усіх мешканців Калічанки та міста на безоплатній основі, впродовж всього дня.

Інформація щодо очікуваних результатів в разі реалізації проекту

Майданчик по вул. Білоруській, 25 – чи не єдине місце для такого виду дозвілля на Калічанці, тому його модернізація є першочерговим завданням. Ремонт частково вирішить проблеми зі створенням сприятливих умов для занять фізичною культурою для більш, ніж 5000 мешканців мікрорайону. В перспективі простір можна використовувати для проведення загальноміських спортивних заходів. Облаштування таких майданчиків не є новим для столиці Буковини, однак першим масштабним об’єктом для мікрорайону Калічанка. Окрім того, проєкт відповідає умовам «Програми розвитку фізичної культури і спорту в м. Чернівцях на 2017–2020 роки» та «Інтегрованої концепції розвитку Чернівців-2030».

Чи потребує проект додаткових коштів на утримання об’єкту?

Потребуватиме витрат на технічне обслуговування, електроенергію та прибирання

Пропозиція по визначенню балансоутримувача

Департамент житлово-комунального господарства

Фотографії