«Чернівці - моя казка» - облаштування сучасних дитячих майданчиків На реалізації

Доданий
15.06.2021
Номер
38
Комунальне господарство

Облаштування сучасних дитячих майданчиків забезпечить створення комфортних та безпечних умов для розвитку дітей, а також надасть можливість діткам повноцінно розвиватися та цікаво розважатися у вільний час. Проект «Чернівці - моя казка» гармонійно об’єднує облаштування дитячих ігрових комплексів та заміну огорож для майданчиків, що створить європейські умови для відпочинку дітей.

Автор проєкту
Бюджет
1 499 900 грн
Розрахунок бюджету

Опис

Опис проекту

Основною метою реалізації проекту є створення комфортних та безпечних умов для розвитку дітей. В Чернівцях є старі дитячі майданчики зі зламаним ігровим обладнанням (оснащенні в недостатній кількості, відповідно до кількості бажаючих дітей). Облаштування майданчиків безпечними ігровими елементами, які відповідатимуть сучасним європейським стандартам, зроблять прогулянки малечі більш цікавими та корисними.
Також проект сприятиме облагородженню території в нашому мікрорайоні, зокрема встановиться нова огорожа.
Проблема на вирішення якої спрямований проект: відсутність сучасних дитячих ігрових комплексів, а також відсутність огорож на дитячих та спортивних майданчиках.
Сучасних дитячих майданчиків не вистачає, їх просто не облаштовують, частина з них у занедбаному стані, морально та фізично застаріле обладнання, діти постійно травмуються, адже металеві конструкції вже зношені та ржаві.
Прогулянка та ігри з дітьми на дитячих майданчиках - обов'язковий пункт у щоденному розкладі мам. Саме там діти дихають свіжим повітрям, розвиваються, набувають навичок спілкування з однолітками. Через відсутність у дворі будинку сучасного дитячого майданчика, який би відповідав санітарним нормам, та був безпечний для дитини, близько 100 дітей зі своїми батьками змушені щоденно ходити на дитячі майданчики далеко від дому.
Ми облаштуємо існуючий дитячий майданчик сучасним ігровим обладнанням: гірками, гойдалками, каруселями, лавицями, пісочницями, балансирами та металевою огорожею, що забезпечить комфортні та безпечні умови для відпочинку дітей, допоможе організувати проведення дітьми безтурботних годин на свіжому повітрі з користю для їх розвитку, а також зміцнить та загартує дитячий організм, розвине рухові якості та сприятиме профілактиці захворювань, дасть можливість займатися спортом та відпочивати в найкомфортніших умовах, забезпечуючи естетичний вигляд даної території.

Обґрунтування бенефіціарів проекту

Проект поширюється на:
- дітей дошкільного віку від 3 до 6 років;
- дітей шкільного віку від 6-ти років і до 13 років;
- їх батьків, людей старшого покоління;
- мешканців та гостей нашого міста.

Умови використання результатів проекту всіма мешканцями міста

Залучення до реалізації проекту дітей, їх батьків та старшого покоління, дозволить зробити проект максимально комфортним і безпечним, дасть можливість дітям отримувати радість, бути активними, безтурботними і мати повноцінне дитинство, та створить сучасні умови для ігор, дозвілля та розвитку дітей мікрорайону. Через безпосередню участь допоможе організувати проведення дітьми безтурботних годин на свіжому повітрі та дасть можливість займатися спортом і відпочивати в найкомфортніших умовах

Інформація щодо очікуваних результатів в разі реалізації проекту

Діти, їх батьки та мешканці мікрорайону отримають сучасні високоякісні та комфортні дитячі майданчики із новим ігровим обладнанням (гірками, гойдалками, каруселями, лавочками, пісочницями, балансирами та металевим огородженням), на яких будуть створенні відмінні умови для повноцінного фізичного розвитку дітлахів. А нова огорожа забезпечить естетичний вигляд території та слугуватиме захистом для дітей. Облаштування дитячих майданчиків - це найкращий засіб направити невгамовну дитячу енергію в правильне русло і забезпечити оптимальне поєднання «приємного» та «корисного».

Чи потребує проект додаткових коштів на утримання об’єкту?

Так

Пропозиція по визначенню балансоутримувача

ДЖКГ

Фотографії

Відповідальні підрозділи

Департамент урбаністики та архітектури