"Чернівчани - митцям" ( встановлення меморіальної дошки Одарці Киселиці ). Відхилений

Доданий
07.09.2016
Номер
40
Культура

Виконком Чернівецької міської ради 28.08.2012 прийняв рішення №539/17 про надання Національній спілці художників України в Чернівецькій області дозволу встановити меморіальну дошку Одарці Киселиці ( виготовлення та утримання за благодійні кошти).

Автор проєкту
Лариса
Лариса Курущак
Бюджет
142 000 грн
Розрахунок бюджету

Опис

Опис проекту

Основна мета проекту – встановлення меморіальної дошки О.Киселиці на фасаді будинку, де вона проживала з 1962 року.
Сьогоднішні драматичні події в Україні викривають наслідки багаторічного недооцінювання української національно-духовної сфери життя, недостатньої конструктивності дій мистецької, освітняньської та наукової спільнот, існування проблеми щодо фінансової підтримки культурно-мистецьких заходів.
Переконанні в необхідності формування духовно-культурного акценту в розвитку громадянського суспільства. Одним із кроків у цьому напрямку може стати об’єднання чернівчан над реалізацією давньої ідеї про увічнення пам’яті О.Киселиці. Збереження пам’яті про видатних земляків спонукатиме до вивчення, перосмислення історії та духовної спадщини рідного міста.

Обґрунтування бенефіціарів проекту

Встановлення меморіальної дошки відповідатиме потребам та інтересам широкої аудиторії не лише чернівчан, а й гостей міста.

Умови використання результатів проекту всіма мешканцями міста

До меморіальної дошки буде вільний доступ.

Інформація щодо очікуваних результатів в разі реалізації проекту

Встановлення меморіальної дошки сприятиме глибшому вивченню історії культури краю, популяризації образотворчого мистецтва Буковини і, зокрема, творчоті видатної художниці, а також поліпшенню естетичного вигляду Чернівців, його культурного й туристичного привабливого міста.

Чи потребує проект додаткових коштів на утримання об’єкту, що є результатом проекту

Ні.

Фотографії