Як розпізнати аутизм у дітей в ранньому віці. Інформативні куточки для батьків у медзакладах міста. Реалізований

Доданий
09.09.2016
Номер
77
Охорона здоров'я

Проект спрямований на своєчасне виявлення симптомів аутизму у дітей в ранньому віці, шляхом поширення інформації у медичних закладах міста про те, що таке аутизм (розлад аутистичного спектра), які його основні прояви та на що варто звернути увагу батькам (опікунам) у поведінці та розвитку дітей у ранньому віці.

Автор проєкту
Олена
Олена Ончул
Бюджет
83 750 грн
Розрахунок бюджету

Опис

Опис проекту

Мета проекту - допомогти батькам (опікунам) своєчасно звернути увагу на особливості розвитку та поведінки дитини у ранньому віці ― до 2-3 років, і звернутися по допомогу до спеціаліста, тим самим підвищити шанси дитини на раннє втручання (почати програму корекції розвитку) та повноцінне життя. Вік від 3 до 6 років ― найсприятливіший час для корекції розладів розвитку.

Протягом останніх п'ятнадцяти років спостерігається щорічний приріст народжених дітей з аутизмом. Це 13% щорічно відносно тієї цифри, яка була в минулому році. ВОЗ подає цифру ― кожна 68-а дитина. Це дуже багато.
Одна з найпотужніших організацій по аутизму у світі ― американський фонд «Autism Speaks», давав статистику в 2013-му році в Америці: кожний 63-й хлопчик і кожна 86-а дівчинка. У 2014-му році у них вийшло, що кожен 48-й хлопчик. У хлопчиків аутизм трапляється у п'ять разів частіше, ніж у дівчат. 89 % дітей, діагностованих до 3-х років, мають задокументовані успіхи в розвитку, але лише 50% дітям з аутизмом діагностують його до 3-х років (в Україні цей відсоток значно менший).

Обґрунтування бенефіціарів проекту

До основних груп мешканців, які зможуть користуватися результатами проекту, належать відвідувачі медичних установ, які мають або планують мати дітей, а також медпрацівники.

Умови використання результатів проекту всіма мешканцями міста

Немає спеціальних умов використання результатів проекту.

Інформація щодо очікуваних результатів в разі реалізації проекту

Досвід інших міст показав, що після таких проектів в рази частішають звернення батьків до спеціалістів. Значно швидше діагностуються розлади розвитку у дітей і своєчасно починається корекційна робота. На такий самий результат розраховуєм і ми.

Чи потребує проект додаткових коштів на утримання об’єкту, що є результатом проекту

Ні.