«Будь сильним – донеси сміття до урни» Реалізований

Доданий
12.09.2016
Номер
92
Навколишнє середовище

Проект передбачає встановлення невеликих стаціонарних урн для сміття в кількості 75 шт. (біля кожного під’їзду, на дитячих майданчиках та на зупинці громадського транспорту).
Проект спрямований на покращення екологічного стану навколишнього середовища та сприяє формуванню екологічної свідомості, культури і екологічного світогляду мешканців мікрорайону.

Автор проєкту
Валентин
Валентин Шеремет
Бюджет
72 243 грн
Розрахунок бюджету

Опис

Опис проекту

Основною метою даного проекту є покращення умов проживання мешканців мікрорайону та надання їм можливості вести нормальний, цивілізований спосіб життя, маючи змогу викидати невелике побутове сміття в спеціалізовані урни біля свого під’їзду.
До речі на сьогоднішній день в даному мікрорайоні проводиться, а в деяких будинках вже зроблений капітальний ремонт тротуарного покриття з бруківки, а вуличні урни є тим закінченим елементом даного благоустрою.
Проект передбачає встановлення стаціонарних невеликих урн для сміття в кількості 75 шт. (біля кожного під’їзду, на дитячих майданчиках та на зупинці громадського транспорту).
В даних будинках вулиці Південно-Кільцевої та бульвару Героїв Крут нараховується 70 під’їздів, близько 1000 квартир, в яких проживає понад 3500 мешканців.
В даний час проблему сміття мешканці будинку вирішують як можуть, використовуючи засоби, які зовсім не призначені для такої функції і результат абсолютно неестетичний - фото додається.
Крім того, поруч розташована зупинка громадського транспорту і через наш двір проходить велика кількість мешканців мікрорайону, які теж не мають можливості викинути невеликі відходи в урну (наприклад: квиток за проїзд, обгортки від морозива, або пляшки від напоїв, тощо), тому проектом передбачено встановлення сміттєвих урн біля зупинки громадського транспорту.
Чим довше людині потрібно часу, щоб знайти урну для сміття, тим менше шансів, що сміття потрапить до урни. В місцях масового скупчення людей смітники життєво необхідні, так як навіть у найбільш свідомих громадян не вистачить терпіння, аби не кинути щось під найближче дерево або просто на тротуар, якщо в найближчому оточенні не буде смітника.
Людей не можна поділяти на «свідомих» і «несвідомих», на людей впливає середовище, яке оточує та поведінка інших.
В державних будівельних нормах України ДБН Б.2.2-5:2011 Благоустрій територій, в розділі 6. Благоустрій прибудинкових територій чітко визначений в пункті 6.3 обов’язковий перелік елементів благоустрою на прибудинковій території колективного користування: тверді види покриття проїзду, різні види покриття майданчиків, елементи сполучення поверхонь, обладнання майданчиків, озеленення, освітлювальне обладнання, урни, обладнання для паркування велосипедів.
Стаття 25 Закону України «Про благоустрій населених пунктів»:
Утримання та благоустрій прибудинкової території багатоквартирного житлового будинку, належних до нього будівель, споруд проводиться балансоутримувачем цього будинку або підприємством, установою, організацією, з якими балансоутримувачем укладено відповідний договір на утримання та благоустрій прибудинкової території. В нашому випадку більшість будинків мікрорайону, знаходиться на балансі в міській раді, а обслуговує його ПП «Санітарія» на підставі договору.
Також виходячи з того що:
Прибудинкова територія — це територія навколо багатоквартирного будинку, визначена на підставі відповідної містобудівної та землевпорядної документації, у межах земельної ділянки, на якій розташовані багатоквартирний будинок і належні до нього будівлі та споруди, що необхідна для обслуговування багатоквартирного будинку та задоволення житлових, соціальних і побутових потреб власників (співвласників) та наймачів (орендарів) квартир, а також нежитлових приміщень, розташованих у багатоквартирному будинку.
Цей проект повинен бути реалізований.

Обґрунтування бенефіціарів проекту

Бенефіціарами проекту є мешканці мікрорайону (понад 3500 осіб).

Умови використання результатів проекту всіма мешканцями міста

Результатом виконаного проекту зможуть користуватися постійно, у будь-який час всі мешканці та гості мікрорайону.

Інформація щодо очікуваних результатів в разі реалізації проекту

В результаті реалізації проекту передбачається покращення умов проживання мешканців мікрорайону, надання можливості вести нормальний, цивілізований спосіб життя, а також формування екологічної свідомості, культури та екологічного світогляду жителів міста, особливо молоді і дітей.

Чи потребує проект додаткових коштів на утримання об’єкту, що є результатом проекту

Так.
Так, потребує щоденного прибирання працівниками, які обслуговують територію (ПП «Санітарія»).

Фотографії