Функціональні ліжка для пацієнтів пологового будинку Брав участь

Доданий
13.05.2017
Номер
16
Охорона здоров'я

Замінити старі незручні ліжка у відділеннях пологового будинку на нові сучасні та функціональні, забезпечивши, тим самим, комфортне перебування жінок у лікувальному закладі, покращити їх самопочуття та полегшити акліматизацію до лікарняних умов.

Автор проєкту
Володимир
Володимир Круглик
Бюджет
1 000 000 грн
Розрахунок бюджету

Опис

Опис проекту

Пологовий будинок відкрито в 1988р.. За рік відбувається до 3000 пологів, біля 3500 жінок знаходяться на стаціонарному лікуванні у відділенні патології вагітності та в гінекологічному відділені. Протягом року проводиться біля 500 гінекологічних операцій
та до 700 кесаревих розтинів. До 300 днів в рік (з 365днів) кожне ліжко зайняте, при цьому , в середньому, тривалість перебування жінки в стаціонарі становить 6-10 днів, а інколи доходить і до 100 днів.Жодне ліжко не може витримати таких навантажень. Слід зазначити, що частина ліжок у відділеннях знаходяться з моменту відкриття закладу. Самопочуття жінки, особливо вагітної, та якість її сну напряму залежать від стану та зручності ліжка.
Жінки чутливі до будь-яких змін у своєму житті. Про чутливість, вибагливість і ранимість вагітних годі і говорити, тому незадовільний стан ліжка, особливо в умовах лікарні, призводить до порушення стану жінки, а також конфліктних ситуацій як з мед.працівниками так і з іншими пацієнтами. А це, в свою чергу, напряму впливає на перебіг пологів та протікання післяопераційного періоду. Встановлення нових сучасних ліжок дозволить зменшити дані проблеми.Комфортне, функціональне ліжко значно зменшує больові відчуття в післяопераційному періоді та прискорює процес одужання.

Обґрунтування бенефіціарів проекту

Жінки Шевченківського району міста; в меншій мірі – Першотравневого району міста та районів області. До 7000 жінок вказаної групи в рік.

Умови використання результатів проекту всіма мешканцями міста

Згідно графіку роботи пологового будинку

Інформація щодо очікуваних результатів в разі реалізації проекту

Покращення самопочуття жінок, які перебувають на стаціонарному лікуванні в
пологовому будинку.
Зменшення ускладнень під час вагітності та в пологах, а отже – зменшення відхилень в
стані плода та покращення стану дитини при народженні.
Підвищення комфорту після операції та пологів.
Зменшення тривалості післяопераційного перебування жінки в стаціонарі.

Чи потребує проект додаткових коштів на утримання об’єкту, що є результатом проекту

ні

Фотографії