«МРІЯ ДИТИНСТВА» реконструкція прибудинкового двору Брав участь

Доданий
13.05.2017
Номер
18
Комунальне господарство

У нас прекрасний двір, в якому є дитячий майданчик,футбольне поле,баскетбольно-волейбольна площадка,лавочки, доріжки,багато дерев та квітів.Нажаль,з часом,асфальт з багатьох доріжок вже зійшов,на баскетбольно-волейбольній площадці можна перечепитися і впасти під час гри ,футбольне поле не рівне,а після дощу грати неможливо декілька днів.

Автор проєкту
Олеся
Олеся Мацюк
Бюджет
998 660 грн
Розрахунок бюджету

Опис

Опис проекту

Основною метою проекту є вдосконалення та осучаснення прибудинкового двору:
1. Необхідно вдосконалити покриття баскетбольно-волейбольного майданчику та футбольного поля. Обнести данні об’єкти сіткою (висотою 3м і 1,5м відповідно), щоб м’яч під час гри не вилітав за межі майданчиків. Обов’яково встановити вхідні хвіртки на пружинах (щоб на майданчик не заходили домашні улюбленці).
2. Відновити асфальтовані доріжки, закруглити кути між перетинами та зв’язати їх між собою (щоб люди з особливими потребами могли вільно пересуватись). Асфальт має бути дрібнозернистим і твердим, щоб малеча могла кататись не тільки на велосипедах, а і на роликах.
3. Встановити декілька силових вуличних тренажерів для підлітків та дорослих. Не тільки діти, а й ми (вже батьки) також маємо потребу в спортивному дозвіллі.
4. Щоб дідусі і бабусі могли помилуватися нашими дітьми, необхідно до встановити кілька лавиць, відповідно поряд бажано смітник (привчаємо до чистоти - всіх).
5. Так, як двір великий, у вечірній час (особливо взимку, коли темніє раніше) не вистачає освітлення, можна додатково встановити ліхтарі на сонячних батареях та замінити лампи на вже існуючих ліхтарях (бажано світлодіодні).
6. Щоб вітер не розносив сміття, необхідно побудувати невеличку накриту «альтанку» навколо смітника.
Я впевнена, що після такої модернізації, всі мешканці будуть з радістю більше часу проводити у нашому дворі. Навколо стоїть більше 10ти 9ти-поверхових будинки, це понад 1000 мешканців, сім’ї, в основному, молоді, мають дітей (або вже очікують і не вперше).
Особливо це вплине на дітей, так хочеться, щоб наші діти просилися пограти з однолітками у дворі, а не проводили час у віртуальному спілкуванні.

Обґрунтування бенефіціарів проекту

Абсолютно всі мешканці району, не залежно від віку та напрямку діяльності, зможуть з радістю проводити час в нашому сучасному та спортивному дворі.

Умови використання результатів проекту всіма мешканцями міста

Особливих умов використання об’єктів немає. Впевнена, що любий мешканець нашого міста з приємністю зможе провести час на сучасних спортивних майданчиках. Догляд та утримання території буде в інтересах мешканців, що позитивно вплине на подальше утримання прибудинкової двору.

Інформація щодо очікуваних результатів в разі реалізації проекту

Я впевнена, що після втілення проекту, ми та наші діти будемо більше часу проводити у дворі, що позитивно вплине на знайомства між сусідами. Такі спілкування будуть гуртувати та спонукати до подальших, вже спільних, втілень різноманітних проектів. У нас проживає багато молодих та ініціативних людей, необхідно просто їх познайомити. Багато дітей різного віку проживає в нашому районі, вірю, що для кожного з них знайдеться щось цікаве в модернізованому дворі, будуть більше часу проводити на свіжому повітрі, фізично розвиватись, грати в командні ігри, а це також приведе до спілкування між поколіннями.Хочу вірити, ні, впевнена, наші діти будуть зростати всі разом, знати одне одного, а в подальшому і допомагати одне одному.

Чи потребує проект додаткових коштів на утримання об’єкту, що є результатом проекту

Особливих витрат немає. Територію прибирає ЖБК № 11, мешканці також періодично проводять суботники.
Потрібно буде щорічно підфарбовувати окремі елементи (лавиці, смітники і т.д.).
Так як, покриття на спорт.майданчиках розраховано на 10-15 років, то щорічних витрат на це не потрібно. Можливий кап.ремонт заасфальтованих доріжок і спорт.майданчиків раз на 10 – 15 років.

Фотографії

Файли