Гармонія з навколишнім світом дитини з особливими потребами Реалізований

Доданий
10.04.2017
Номер
2
Освіта

Сенсорна кімната – це потужний інструмент, який допомагає зберегти фізичне, психічне та соціальне здоров’я. СДНЗ №17 «Паросток» потребує відкриття «чарівної кімнати», в якій за допомогою різних елементів створюється відчуття комфорту та безпеки. Спокійна кольорова гама, м’яке світло, приємні аромати, тиха ніжна музика – все це створює відчуття спокою, умиротворення у дітей з особливими потребами.

Автор проєкту
Ярина
Ярина Мотовиліна
Бюджет
268 000 грн
Розрахунок бюджету

Опис

Опис проекту

У ДНЗ №17 для дітей з вадами зору виховується 150 дітей,120 мають порушення зору різного ступеню та 15 дітей інвалідів.Розвинена сенсорика - основа для удосконалення практичної діяльності дитини.Завдання сенсорної кімнати:стимулює сенсорну та рухову активності;розвиває зорово-моторну координацію дітей;створює позитивний емоційний фон, допомогає подолати порушення в емоційно-вольовій сфері;розширює кругозір і просторові уявлення;допомагає коректувати зорові відчуття,тренує пам'ять,увагу,інтелект.

Обґрунтування бенефіціарів проекту

Сенсорною кімнатою в СДНЗ №17 «Паросток», будуть користуватись діти, які відвідують даний садочок та діти з особливими потребами мікрорайону.

Умови використання результатів проекту всіма мешканцями міста

Всі бажаючі відвідати сенсорну кімнату в СДНЗ №17 «Паросток» зможуть у робочі дні з 13.00 – 15.30 год.

Інформація щодо очікуваних результатів в разі реалізації проекту

Даний проект, дає змогу на лікування та реабілітацію дітей. За допомогою спеціального обладнання, яке впливає на різні аналізатори, активізуючи процеси головного мозку.
Яскраві образи, світло на розвиток психічних процесів, а у поєднанні з відповідною медитативною музикою досягається максимальний ефект комфортного, а головне, продуктивного перебування в кімнаті релаксації. Наповнюючись позитивними емоціями, відвідувач такої лікувальної кімнати дійсно зцілюється.

Чи потребує проект додаткових коштів на утримання об’єкту, що є результатом проекту

Ні