Чернівці дітям: Територія нашого здоров`я! Реалізований

Доданий
14.05.2017
Номер
21
Освіта

Створення інтерактивного, комфортного простору шкільного двору Чернівецької гімназії №2 з виділенням зони для занять спортом на повітрі, облаштуванням зеленої зони, зони активних ігор (настільний теніс, шахмати та ігри на асфальті), розміщенням велопарковки та лавочок.

Автор проєкту
Анастасия
Анастасия Головченко
Бюджет
297 600 грн
Розрахунок бюджету

Опис

Опис проекту

Гімназійна родина гімназії №2 , хоче зміни простір шкільного двору, в якому проходять щоденні шкільні будні. Зараз це сіра, невиразна територія, яка є , в більшості своєї, проходною зоною, і де дітям просто нема куди себе діти, під час дозвілля. Виникла ідея оживити двір, створивши новий формат шкільного громадського простору - зони активного дозвілля, зони активних ігор, спорту та комфортного середовища.
Ми прагнемо створити сприятливі умови для організації дозвілля дітей, для розвитку фізичної культури та спорту, зміцнення здоров’я, задоволення потреб у руховій активності, досягнення високого рівня працездатності засобами фізичної культури та спорту, внутрішнього психологічного комфорту та гармонії стану вихованців і навколишнього середовища.
З цією метою запропоновано : для велолюбителів облаштувати велопарковку, частину двору виділити для зони озеленення, посадивши там туї, та встановивши лави для відпочинку, для малечі на шкільному подвір'ї встановити вуличні шахи для інтелектуального розвитку, розмалювати асфальтове покриття классиками та лабиринтами для наймолодших, а для більш дорослих школярів облаштувати зону SPORT, біля приміщення спортивного залу зі встановленням шведських вуличних стінок, вуличних тренажерів, та можливістю встановлення та використання 2 тенісних столів для ігор на відкритому повітрі. На жаль, територія гімназії, взагалі не має вуличного спортивного майданчика, тому така зона буде вкрай необхідною для виховання здорового, активного, щасливого покоління юних чернівчан. Ми хочемо, щоби наш двір став для нас місцем, де можна і займатися на свіжому повітрі, і погратись, і відпочити. Ми прагнемо створити власну територію - територію щасливого дитинства та територію нашого здоров`я. Чернівці-дітям!

Обґрунтування бенефіціарів проекту

В Чернівецький гімназії №2 зараз навчаються близько 600 учнів, крім того, гімназія знаходиться в центрі міста з щільною забудовою та відсутністю в районі ігрових зон для дітей. Двір гімназії - це відкрита територія, на який можуть перебувати і інші мешканці району. Такий формат облаштування дозволить мешканцям усіх вікових груп (як школярам, так і батькам) користуватись громадським простором нового формату.

Умови використання результатів проекту всіма мешканцями міста

Шкільний двір знаходиться на загальнодоступній території. Схоронність спортивного обладнання допоможуть відслідковувати камери зовнішнього спостереження шкільного двору. Умови використання - загальна доступність.

Інформація щодо очікуваних результатів в разі реалізації проекту

Облаштування шкільного двору різними зонами для дозвілля та занять спортом, дасть можливість поліпшити умови для організації навчання, виховання та відпочинку дітей, молоді, зміцнити матеріально-технічну базу закладів освіти, вжити заходів щодо попередження травматизму, безпеки життєдіяльності дітей.
Кінцевою метою проекту є створення комфортного , сучасного шкільного двору, міста комфорту, розвитку, здоров'я та долучення дітей до активного способу життя, створення додаткової площі для урізноманітнення виховного та навчального процессу, можливість проведення уроків фізкультури на свіжому повітрі. Чернівці-дітям: територія здоров'я!

Чи потребує проект додаткових коштів на утримання об’єкту, що є результатом проекту

Утримання об'єкту та догляд за ним бере на себе шкільна громада, залучені будуть сили як колективу, так і учнів, для збереження нового надбання. Додаткових коштів на утримання не вимагається.

Фотографії