Своєчасна діагностика патології очей – поліпшення якості життя людей Реалізований

Доданий
15.05.2017
Номер
26
Охорона здоров'я

Придбаннея комп’ютерного аналізатора поля зору. Апарат застосовується для проведення
периметричного обстеження з метою діагностики патології зорового аналізатора.

Автор проєкту
Лариса
Лариса Гашинська
Бюджет
270 000 грн
Розрахунок бюджету

Опис

Опис проекту

Комп’ютерна периметрія це офтальмологічне обстеження, яке виявляє дисфункцію в центральній та периферичній гостроті зору, яка виникає при різних захворюваннях очей та загальній патології. Комп’ютерна периметрія обов’язкова для ранньої діагностики глаукоми – тяжкого захворювання очей, яке лідирує серед причин сліпоти.
Крім того, це обстеження застосовується при захворюваннях зорового нерву, сітківки, гіпертонічній хворобі, пухлинах головного мозку, черепно-мозкових травмах, порушеннях мозкового кровообігу,які призводять до втрати зору.Це сучасне офтальмологічне обстеження необхідне для своєчасного контролю за динамікою патологічних процесів в очах та оцінки ефективності лікування.
Апарат буде використовуватись в офтальмологічному відділенні КМУ «Міська клінічна лікарня №2», де обстежується та лікується доросле населення м.Чернівці.

Обґрунтування бенефіціарів проекту

Доросле населення м.Чернівці,яке потребує обстеження та лікування в умовах офтальмологічного відділення КМУ «Міська клінічна лікарня №2».

Умови використання результатів проекту всіма мешканцями міста

Обстеження на комп’ютерному аналізаторі поля зору буде проводитись в період перебування пацієнта в офтальмологічному відділенні КМУ «Міська клінічна лікарня №2»

Інформація щодо очікуваних результатів в разі реалізації проекту

Комп’ютерна периметрія дає можливість провести ранню діагностику глаукоми, захворювань зорового нерву сітківки, захворювань головного мозку, порушень мозкового
кровообігу, що дозволить підвищити якість життя населення м.Чернівці.

Чи потребує проект додаткових коштів на утримання об’єкту, що є результатом проекту

ні