Шахові гуртки в школах міста Чернівці Відхилений

Доданий
15.05.2017
Номер
29
Освіта

Створення шахових гуртків у загальноосвітніх навчальних закладах міста Чернівці з використанням комп’ютерних технологій

Автор проєкту
Ілля
Ілля Шкварчук
Бюджет
195 000 грн
Розрахунок бюджету

Опис

Опис проекту

Основна мета проекту – навчання та зацікавлення дітей молодших класів грою в шахи, з метою покращення їх інтелектуального розвитку та успішності в навчанні.
В суспільстві виникла проблема, що діти масово стають залежними від шкідливих комп’ютерних ігор, в яких вони часто стріляють та вбивають, щоб виграти. Подібні ігри не просто є безкорисними з навчальної точки зору, а й затримують їх у розвитку і розвивають дитячу агресію. Шахи ж, дуже добре допомагають в загальному розвитку дітей: покращують їхню пам’ять, мислення, логіку, виховують посидючість, концентрацію уваги. У дитини розвивається просторова уява, уміння візуалізувати, планувати, прораховувати і стратегічно мислити. Систематичне заняття шахами покращує успішність у навчанні, що підтверджено численними дослідженнями. Саме тому ця гра введеде в шкільні програми в багатьох містах світу, а також у Львові!
Ще у березні 2012 року Європейський парламент підтримав спільний проект Європейського шахового союзу та Фонду Каспарова «Шахи у школі» та передав його комісії Європарламенту та в парламенти усіх країн – членів Євросоюзу. (http://www.chess-news.ru/node/6571). Цим кроком шахи піднялися на найвищий рівень визнання суспільством – як частина системи освіти у сучасному світі.
Ще перевагами цього проекту є те, що в нашому місті будуть появлятися все нові і нові таланти, які згодом прославлятимуть наш край на всеукраїнських та міжнародних шахових змаганнях, а загальний рівень інтелектуального розвитку суспільства буде постійно зростати.

Обґрунтування бенефіціарів проекту

Бенефіціари – фізичні особи:
• учні молодших класів загальноосвітніх навчальних закладів міста Чернівці;
• батьки вищевказаних дітей;
• шахові тренери та арбітри.
Бенефіціари – інституції:
• загальноосвітні навчальні заклади міста Чернівці;
• шахові громадські організації;
• управління освіти, управління фізичної культури та спорту Чернівецької міської ради.

Умови використання результатів проекту всіма мешканцями міста

Мережа шахових гуртків на базі загальноосвітніх навчальних закладів міста Чернівці буде функціонувати у режимі роботи визначеному та погодженому з управлінням освіти Чернівецької міської ради та конкретними ЗНЗ.

Інформація щодо очікуваних результатів в разі реалізації проекту

• фахова підготовка 20 керівників гуртків;
• створення 20 шахових гуртків на базі загальноосвітніх навчальних закладів міста Чернівці;
• масове залучення до систематичних занять шахами учнів молодших класів загальноосвітніх навчальних закладів міста Чернівці;
• проведення шахових змагань для оцінки результатів роботи та виявлення кращих;
• підвищення загального інтелектуального рівня учнів шкіл міста Чернівці.

Чи потребує проект додаткових коштів на утримання об’єкту, що є результатом проекту

ні