Територія комфортного проживання Відхилений

Доданий
15.05.2017
Номер
35
Комунальне господарство

Благоустрій прибудинкової території, облаштування спортивної площадки, площадки для збору сміття, ремонт дитячого майданчику та облаштування парковки для машин.

Автор проєкту
Павло
Павло Попович
Бюджет
300 000 грн
Розрахунок бюджету

Опис

Опис проекту

Основна мета проекту - ефективне і раціональне використання міських територій, покращення життєвого середовища людей та забезпечення гармонійного розвитку м.Чернівці.
Територія проживання – це життєвий простір людини, фундамент життя, домівка, в якій проживає людина. Прибудинкова територія між будинками 4 на Бульварі та 210 по вул. Головній є домівкою для півтори тисячі мешканців м.Чернівці . Облаштування даної території планувалось та реалізовувалось в 80-х роках минулого століття. На сучасному етапі багато показників організації життєвого середовища людей, які проживають на даній території не відповідать вимогам часу.
Реалізація даного проекту дозволить облаштувати парковку для машин жильців та гостей, що дозволить звільнити міжбудинковий проїзд від стоянки машин для вільного руху транспорту від вул.Головної до вул.Воробкевича (сьогодні це не проїзд, а повноцінна вулиця з постійними заторами) , здійснити реконструкцію дитячого майданчику, який є одним із найгірших та небезпечних для дітей, встановити вуличні спортивні тренажери на виділеній спортивній площадці згідно генплану м.Чернвці та облаштувати площадку для збору сміття.
Як бачимо, основа для облаштування прибудинкової території вже існує, необхідно лише привести територію до ладу. Така територія буде доступна для усіх мешканців, в тому числі і для осіб з особливими потребами, так як передбачає створення доріжок та озеленення території, нормалізує атмосферу взаємовідносин між людьми ( зникнуть конфліктні при заторах на вулиці та паркуванні на газонах між жильцями та водіями).
Даний проект передбачає створення гідних умов та високих стандартів якості повсякденного життя мешканців (в тому числі дітей), сприяє покращенню екологічної ситуації та забезпечує збалансований просторовий розвиток м.Чернівці.

Обґрунтування бенефіціарів проекту

Всі мешканці та гості м.Чернівці, а саме : дорослі, діти, пенсіонери, люди з обмеженими можливостями.

Умови використання результатів проекту всіма мешканцями міста

Результатами проекту можна буде користуватися 24 год. на добу, а деякими обєктами (дитячий та спортивний майданчик ) на протязі світлового дня.

Інформація щодо очікуваних результатів в разі реалізації проекту

В разі реалізації проекту матимемо більш гармонійну структуру та поштовх до розвитку району Бульвар- вул.Головна, що, враховуючи щільність забудови , є критичним моментом для мешканців даного району. З’явиться суспільний простір, що зможе об’єднати та активізувати мешканців району, підвищити культурний і соціальний рівень, забезпечити здоровий активний розвиток дітей та дорослих, виявити інші резервні можливості.

Чи потребує проект додаткових коштів на утримання об’єкту, що є результатом проекту

не потребує

Фотографії