Здорова молодь-здорова нація Брав участь

Доданий
04.05.2017
Номер
4
Охорона здоров'я

Даний проект має на меті покращення якості надання медичної допомоги молоді міста шляхом встановлення сучасної ультразвукової системи в КМУ “Міська поліклініка №5”, що надасть можливість вчасно виявляти та попереджати різні захворювання серед студентів міста.

Автор проєкту
Світлана
Світлана Федорюк
Бюджет
800 000 грн
Розрахунок бюджету

Опис

Опис проекту

На даний момент в КМУ “Міська поліклініка №5” є тільки один апарат УЗД, 2002 року випуску, з єдиним працюючим датчиком, для обстеження органів черевної порожнини. Тому для ультразвукової діагностики проблем щитоподібної залози, серця та органів малого тазу студенти змушені звертатися до
обласного медичного діагностичного центру та інших приватних кабінетів, де ці послуги платні та недоступні для більшості пацієнтів.Особливо потребують таких обстежень діти-сироти, напівсироти, діти з малозабезпечених та багатодітних сімей, діти учасників АТО, інваліди. КМУ “Міська поліклініка №5” обслуговує 31317 студентів навчальних закладів міста І-ІV рівня акретитації. З них : діти-сироти- 303, напівсироти -178 діти з малозабезпечених та багатодітних сімей -221,діти учасників АТО- 174, інваліди – 434 (з них дітей 143). Щорічно з профілактичною та лікувальною метою потребують ультразвукового обстеження близько 17000 студентів , та із застарілим обладнанням заклад не в змозі якісно оглянути наших пацієнтів. Ультразвукова система є інноваційним рішенням, покликаним при низьких витратах зробити ранньою діагностику різних патологій з послідуючим кінцевим результатом.Придбавши ультразвукову систему, ми забезпечимо
максимальну зручність і простоту у використанні як для лікаря, так і для пацієнта.Наявність 4 коннекторів дає можливість одночасно підключати різні типи ультразвукових датчиків, що дає змогу економити час при поглибленому ультразвуковому обстеження в різних клінічних областях.

Обґрунтування бенефіціарів проекту

Основною категорією мешканців, що зможуть користуватись апаратом УЗД студенти навчальних закладів міста Чернівці,що перебувають на обслуговуванні КМУ “Міська поліклініка №5”(31317 студентів), та кожен, хто буде потребувати обстеженню в екстренному порядку (навіть якщо він і не є студентом).

Умови використання результатів проекту всіма мешканцями міста

Апарат УЗД буде використовуватися щоденно, в корпусі №1 (вул. О.Щербанюка 34/а), і буде доступним для всіх пацієнтів.

Інформація щодо очікуваних результатів в разі реалізації проекту

Встановлення ультразвукової системи дасть можливість якісної ранньої діагностики різних патологій серед молоді міста. Для нас важливо здоров'я нашої молоді, адже здорова молодь це здорова нація.

Чи потребує проект додаткових коштів на утримання об’єкту, що є результатом проекту

Так, 1200 грн на гель для УЗД