Безпечне місто Відхилений

Доданий
17.05.2017
Номер
46
Безпека та громадський порядок

Забезпечення Управління патрульної поліції в м. Чернівці відеореєстраторами з метою профілактики правопорушень, а також зменшення кількості ДТП (в тому числі з летальними випадками) а також стабілізації криміногенної обстановки у місті, формування безпечного міського середовища в Чернівцях.

Автор проєкту
Олександр
Олександр Замерзляк
Бюджет
160 000 грн
Розрахунок бюджету

Опис

Опис проекту

Мета проекту: формування безпечного міського середовища у Чернівцях та відповідальне ставлення мешканців міста-учасників дорожнього руху до поведінки на дорогах та вулицях.
Контроль за безпекою в місті здійснює Патрульна поліція, але в повноваження міської ради входить створення належних умов та сприяння роботі Патрульної поліції.
Для досягнення безпечного та соціально-комфортного середовища для чернівчан та гостей
нашого міста Проект включає наступні заходи:
- Розміщення соціальної реклами на біл-бордах про дотримання правил дорожнього руху та відповідальну поведінку учасників дорожнього руху
- придбання та передача в користування Управлінню патрульної поліції укомплектованих відеореєстраторів для профілактики правопорушень, а також зменшення кількості ДТП (в тому числі з летальними випадками) а також стабілізації криміногенної обстановки у місті, формування безпечного міського середовища в Чернівцях.

Обґрунтування бенефіціарів проекту

Бенефіціарами проекту є всі учасники дорожнього руху у місті Чернівці (мешканці та відвідувачі).
Дуже частими порушеннями водіями ПДР є проїзд на заборонний сигнал світлофору та розмови по телефону під час кермування. Така поведінка водіїв на дорозі призводить до значної кількості аварійно-небезпечних ситуацій на дорогах міста (кожне третє ДТП в м. Чернівці відбувається по вказаним причинам) Ці порушення легко помітити але складно зафіксувати. У результаті порушник при розгляді відповідної справи у суді залишається безкарним, адже довести його провину без свідків дуже складно. Безкарність, як відомо, зумовлює безвідповідальне ставлення водіїв до дотримання правил дорожнього руху та, підвищення рівня ДТП та інших правопорушень а отже, наражає на небезпеку чернівчан та гостей нашого міста.

Умови використання результатів проекту всіма мешканцями міста

Проект не передбачає особливих умов використання його результатів.

Інформація щодо очікуваних результатів в разі реалізації проекту

Результатами проекту є:
- зменшення кількості ДТП з причин неуважності водіїв та нехтування Правилами дорожнього руху;
- підвищення рівня відповідальності учасників дорожнього руху у сфері дотримання ПДР;
- створення безпечного середовища для чернівчан та гостей міста;
- інформування мешканців міста про необхідність дотримання ПДР.
- зменшення кількості аварійно-небезпечних ситуацій на вулицях та автошляхах міста

Чи потребує проект додаткових коштів на утримання об’єкту, що є результатом проекту

ні