Реконструкція існуючої шахти ліфта та встановлення нового пасажирського ліфта Брав участь

Доданий
23.05.2017
Номер
65
Охорона здоров'я

В приміщенні закладу с 1986р. по даний час працює один лікарняний ліфт. Технічний ресурс цього ліфта вичерпаний, але не зважаючи на це, він пройшов технічну експертизу строком до жовтня 2018р. зараз ліфт працює з перенавтаженням в 1,5 рази і не забезпечує доставку пацієнтів певних груп до місця проходження обстежень та процедур.

Автор проєкту
Ірина
Ірина Русина
Бюджет
560 000 грн
Розрахунок бюджету

Опис

Опис проекту

Основна мета проекту: встановити та ввести в дію пасажирський ліфт.
Проблема: не забезпечується діючим лікарняним ліфтом своєчасна та безперебійна доставку пацієнтів на 3 – 4 –ий поверхи, де знаходяться: рентгенологічний, флюорографічний та кардіологічний кабінети; масажні кабінети; хірургічне, діагностичне, неврологічне та фізіотерапевтичне відділення.
Для вирішення даної проблеми пропонується: використати вже існуючу шахту ліфта, яка знаходиться біля діючого лікарняного ліфта, але не працювала з моменту існування медичного закладу. Закупити новий пасажирський ліфт, який би за розмірами підходив до існуючої шахти. Демонтувати старе обладнання (мотор, лебідку, стару кабіну ліфта, направляючі). Здійснити монтаж нового пасажирського ліфта. Виконати ремонтні та оздоблювальні роботи машинного відділення та дверних отворів на кожному поверсі, з 1-го по 4-ий.
Реалізація цього проекту: життєва необхідність нормальної роботи медичного закладу. У разі закінчення строку дії технічної експертизи діючого лікарняного ліфта в жовтні 2018р., для деяких груп населення, а саме: дітей – інвалідів, пацієнтів похилого віку, дітей - пацієнтів з серцево-судинними захворюваннями та із захворюваннями опорно-рухового апарату, буде дуже проблематично пройти необхідне медичне обстеження та процедури в даному закладі. Відсутність нового пасажирського ліфта та непридатність старого лікарняного ліфта (дата випуску 1974р.) може паралізувати роботу поліклініки.

Обґрунтування бенефіціарів проекту

Основні групи пацієнтів:
- діти – інваліди (на обліку близько 615);
- батьки з дітьми до 1-го року народження (на обліку близько 2000);
- діти – пацієнти з травмами кінцівок (у 2016р. 4 393 звернень);
- діти - пацієнти з вадами серця (на обліку близько 200 дітей з вродженою вадою серця та 69 дітей - інвалідів);
- діти – пацієнти з захворюваннями опорно-рухового апарату, яким призначені лікувальна фізкультура та масажі (у 2016р. проведено масажів 3 400, лікувальну фізкультуру пройшли 4 800);
- пацієнти – пенсіонери для проходження флюорографії за направленням з КМУ «Міська поліклініка № 2» (у 2016р. приблизно 1800 звернень).

Умови використання результатів проекту всіма мешканцями міста

Години роботи закладу: з 08.00 до 20.00 - з понеділка по п’ятницю;
З 08.00 до 18.00 - в суботу
Умови використання ліфта: діючого лікарняного - у супроводі ліфтера;
нового пасажирського - без супроводу ліфтера.

Інформація щодо очікуваних результатів в разі реалізації проекту

В разі реалізації даного проекту пацієнти поліклініки з особливими потребами зможуть самостійно без допомоги ліфтера скористатися послугами нового пасажирського ліфта. Це зробить їх перебування в закладі більш мобільним, зручним та комфортним. Крім того всі інші відвідувачі закладу, а згідно статистики у 2016р. їх було майже 450 тисяч, також можуть скористатися послугами ліфта.

Чи потребує проект додаткових коштів на утримання об’єкту, що є результатом проекту

Додаткові кошти: витрати на електроенергію становлять біля 17 тис. грн. в рік (згідно звітів за 2016р. про використану електроенергію діючого лікарняного ліфта);
Витрати на технічне обслуговування становлять 750 грн. в місяць (згідно договору обслуговування діючого лікарняного ліфта).

Фотографії