Проект «Світло Панської вулиці» Відхилений

Доданий
15.06.2018
Номер
25
Культура

Особливістю проекту є те, що щодня із Чернівецької ратуші виходять двоє автентично одягнених газівників із унікальною драбиною в руках. Їхній маршрут спрямований до початку вул. О Кобилянської, на якій вони запалюватимуть настінні ліхтарі або унікальний кований ліхтар подарований місту з метою приваблення уваги туристів та мешканців міста.

Автор проєкту
Василь
Василь Кифяк
Бюджет
109 000 грн
Розрахунок бюджету
Адреса
вулиця Кобилянської, Першотравневий район, Чернівці

Опис

Опис проекту

З метою популяризації та пропагування м. Чернівці, створення сприятливого іміджу серед потенційних туристів актуальним є впровадження новітніх туристичних ідей, які би переростали в традиції, візитну картку міста й відповідно сприяли збільшенню туристичних потоків та розвитку міжнародного і внутрішнього туризму в цілому.
Проект «Світло Панської вулиці», який в перспективі доповнить туристичний колорит міста дозволить ширше популяризувати Чернівці не тільки в Україні, але й за її межами.
Концепція проекту має історичні корені, адже відомо, що в 1891 році працівники австрійського заводу «Згесер і Келлер», котрий знаходився в м. Аусбург, розробили та втілили в життя проект освітлення вулиці з використанням природного газу. В 1896 році інша фірма, «Шкерт і Компанія» провели роботи по електричному освітленню вулиці.
Особливістю запропонованого проекту є те, що щодня в 18-50 (зимовий час) та в 21-50 (літній час) із Чернівецької ратуші виходять двоє автентично одягнених газівників із унікальною драбиною в руках. Їхній маршрут буде спрямовано до початку вул. О Кобилянської, на якій газівники будуть запалювати в 19:00 (зимовий час) та 22:00 (літній час) по 3 настінних ліхтарі з правого та лівого боку або унікальний кований ліхтар подарований місту. Проект спрямований на відновлення історичної традиції освітлення міста й в перспективі стане не лише культурним заходом, але й традиційним видовищним явищем, яке щоразу приваблюватиме увагу жителів міста та туристів загалом. Таким чином вул. О. Кобилянської стане справді Панською, адже буде не лише прикрашена старовинно-модерновими ліхтарями, але й фешенебельно та розкішно запалюватиме світлом усе місто Чернівці.

Обґрунтування бенефіціарів проекту

Іноземні та вітчизнянні туристи, екскурсанти в тому числі і з районів області, мешканці м. Чернівців.

Умови використання результатів проекту всіма мешканцями міста

Щоденно:
Зимовий час – початок 18-50., тривалість 30 хвилин.
Літній час - початок 21-50., тривалість 30 хвилин.

Інформація щодо очікуваних результатів в разі реалізації проекту

Таким чином, реалізація названого туристичного проекту сприятиме: - подальшому розвитку туризму в м. Чернівцях; - формуванню іміджу міста як туристичного центру; - залученню нових потенційних туристів; - розвитку бренду міста в цілому. У процесі запалення світла Панської вулиці мешканцям та відвідувачам міста буде дозволено сфотографуватися із ключовими героями проекту. Вартість 1 фотокартки становить 20 грн., що згодом призведе до самоокупності проекту.

Фотографії

Відповідальні підрозділи

Управління культури