Все починається з малого… Реалізований

Доданий
11.07.2018
Номер
83
Освіта

Проект «Все починається з малого…» забезпечить оновлення освітнього середовища задля створення на території ЗДО №22 більш комфортних та безпечних умов для реалізації базових освітніх програм.

Автор проєкту
Ірина
Ірина Лісовська
Бюджет
299 600 грн
Розрахунок бюджету

Опис

Опис проекту

Нова українська школа – це ключова реформа Міністерства освіти і науки, головною метою якої є – створити Нову українську школу, де буде приємно навчатись і яка даватиме дітям не тільки знання, як це відбувається зараз, а й вміння застосовувати їх у житті.
В умовах освітньої реформи «Нова українська школа», важливим завданням є забезпечення наступності між ланками освіти, дошкільної та початкової шкільної – в першу чергу.
Основна мета проекту «Все починається з малого….» – забезпечити оптимальні умови для безболісної адаптації дітей раннього віку до дитячого садка та підготовки дітей дошкільного віку до нової української школи.
Дитячий садок – це як рідний дім. Тут все потрібно враховувати до найменших, на перший погляд, дрібниць. Дуже важливо для дитини дошкільного віку створити комфортні та безпечні умови, щоби вона із задоволенням могла би навчатись, розвиватись та виховуватись.
Проект «Все починається з малого….» спрямований на вирішення проблеми забезпечення наступності між ланками освіти такими шляхами, як:
- створення «паркування» під навісом для дитячих колясок, самокатів, велосипедів і санчат;
- закупівля дитячих ліжечок з усім необхідним м’яким інвентарем та шаф у ясельну групу (на 25 дітей);
- закупівлі жалюзі та ролетів;
- оснащенні мультимедійною та комп’ютерною технікою;
- закупівлі самокатів та велосипедів.
Створення на території ЗДО №22 комфортних та безпечних умов дозволить чергувати навчання та розвиток дошкільнят в групах з активним відпочинком на свіжому повітрі; покращити побутові умови для дітей переддошкільного віку та забезпечити сучасний простір для всебічного розвитку дітей дошкільного віку. Таке поєднання полегшить адаптацію дітей раннього віку до дитячого садка та зробить підготовку малечі до школи комфортною, яскравою, динамічною. Проект «Все починається з малого…» забезпечить оптимальну наступність між дошкільною та початковою ланками освіти, яка передбачена освітньою реформою «Нова українська школа».

Обґрунтування бенефіціарів проекту

 Діти дошкільного віку, педагоги та батьківська громада закладу дошкільної освіти № 22 м. Чернівці
 Чернівчани, діти яких не відвідують дошкільні заклади, і які проживають у районі вулиці Герцена та прилеглих до неї.

Умови використання результатів проекту всіма мешканцями міста

 Під час відкритих заходів, фестивалів та свят, що проводяться закладом та містом на базі ЗДО№22 .

Інформація щодо очікуваних результатів в разі реалізації проекту

 Забезпечення наступності між дошкільною та початковою ланками освіти – створення комфортних умов для підготовки до школи дітей ЗДО №22 та дітей - чернівчан, які не відвідують дошкільні заклади.  Створення відповідних умов у ЗДО №22 по техніці безпеки.  Інноваційне оновлення та зміцнення матеріально-технічної бази закладу дошкільної освіти № 22 м. Чернівці.  Збільшення мережі закладу дошкільної освіти № 22 м. Чернівці  Сформоване почуття відповідальності за ресурси громади.

Чи потребує проект додаткових коштів на утримання об’єкту?

ні

Фотографії

Відповідальні підрозділи

Управління освіти