Облаштування з’їзду - виїзду між вулицями Ю.Гагаріна та Прутською Відхилений

Доданий
13.06.2019
Номер
17
Дорожнє господарство

Облаштування з’їзду – виїзду між вулицями Ю.Гагаріна та Прутською дасть можливість організувати ефективну транспортну розв’язку, підвищить безпеку руху, покращить економічність та екологічність транспортного сполучення, а також забезпечить перехоплення поверхневих вод, які під час потужних злив затоплюють залізничний вокзал міста Чернівці.

Автор проєкту
Юрій
Юрій Дронь
Бюджет
2 980 000 грн
Розрахунок бюджету
Адреса
Прутська вулиця, Чернівці

Опис

Опис проекту

З метою безпеки та через незручну конфігурацію доріг біля постаменту «танк Нікітіна» сьогодні заборонено поворот автотранспорту з вул.Одеської вверх на вул.Ю.Гагаріна, а також заїзд на вул.Одеську з вул.Гагаріна при русі від залізничного вокзалу. Це значно ускладнює транспортне сполучення та зумовлює значні економічні та екологічні збитки. Зокрема автобуси маршруту №10, об’їжджаючи цей незручний поворот, вимушені додатково долати більше 2 км по вул.Гагаріна та Севастопольській, а автобуси маршрутів №10А та №40, а також більшість легкових автомобілів здійснюють розворот біля залізничного вокзалу, спричиняючи тим самим затримку руху та аварійно-небезпечні ситуації. Вирішити дану проблему можна шляхом облаштування з’їзду – виїзду між вулицями Ю.Гагаріна та Прутською. Для цього необхідно лише підняти на декілька метрів рівень початку вул.Прутської та розібрати частину тротуару між будинками №30 і №32 по вул.Гагаріна. При цьому схили і перепади висот необхідно спроектувати так, щоб поверхневі води, які стікають по вул.Гагаріна з вище розміщених вулиць та кварталів спрямовувалися на вул.Прутську. Таким чином можна запобігти частому затопленню залізничного вокзалу міста під час сильних злив.

Обґрунтування бенефіціарів проекту

Найбільший зиск від впровадження проекту отримають мешканці припрутської частини Першотравневого району міста та працівники розміщених тут підприємств за рахунок покращення транспортного сполучення. Окрім того створюються умови більш зручного переміщення з центральної частини міста до Калинівського ринку через вул.Білоруську.

Умови використання результатів проекту всіма мешканцями міста

Впорядкування руху по вул.Ю.Гагаріна, яка є одним з головних заїздів до міста, і, як наслідок, підвищення безпеки руху, зменшення заторів, «тягучок» та тривалості подорожей, зменшення витрат палива та шкідливих викидів в атмосферу принесе користь всім мешканцям міста. Так само недопущення затоплення залізничного вокзалу є важливим для всієї громади міста.

Інформація щодо очікуваних результатів в разі реалізації проекту

У випадку реалізації проекту очікується: 1. Покращення транспортної комунікації в зоні розв’язки. 2. Зменшення аварійності, конфліктності, тривалості подорожей, заторів, «тягучок», витрат палива та загазованості повітря. 3. Недопущення затоплення залізничного вокзалу м.Чернівці зливовими водами.

Чи потребує проект додаткових коштів на утримання об’єкту?

Витрати на прибирання, освітлення, поточний ремонт відповідно існуючим нормативам.

Фотографії

Відповідальні підрозділи

Департамент інфраструктури та благоустрою міської ради