Благоустрій подвір'я Чернівецької ЗОШ № 24 Реалізований

Доданий
25.06.2019
Номер
30
Освіта

Облаштування шкільного подвір'я є необхідним фактором для створення безпечних умов для занять фізкультурою та рухливими іграми учнями початкової школи, яких налічується більше 600. Розташування у внутрішньому дворику ігрового майданчику дасть змогу забезпечити дітям корисне дозвілля під час перерв та в позаурочний час та під час занять груп подовженого дня.

Автор проєкту
Бюджет
699 999 грн
Розрахунок бюджету
Адреса
вул. Фізкультурна (Стеф'юка), 5, Чернівці

Опис

Опис проекту

Метою даного проекту, який розроблено студенткою ДВНЗ "Чернівецький політехнічний коледж" Кінзерською Л.В., є піклування про безпечне перебування дітей в навчальному закладі, а також формування здорового способу життя дітей їх естетичне та екологічне виховання. Проблема, яка існує в даний час на території школи, полягає в тому, що внутрішній дворик закладу має аварійний стан та не привабливий вигляд, не пристосований для прогулянок, ігор або спортивних занять з дітьми, а часто використовується мешканцями прилеглих вулиці як автостоянка. Це не припустимо з точки зору безпеки життєдіяльності учнів та працівників школи. Даний проект дасть можливість облаштувати шкільне подвір'я сучасними спортивними та парковими елементами, оформити квіткові клумби силами самих учнів та їх батьків. На такому подвір'ї учнів початкових класів матимуть змогу відпочивати на перервах, займатися рухливими іграми після уроків та на групі подовженого дня. Враховано і потреба паркування автомашин: наявно 8 паркувальних місць. Скляна арка, крім естетичного, має і практичне спрямування: вона захищає дітей під час переходу з основного корпусу в напівпідвальне приміщення, де планується організувати навчальну теплицю.

Обґрунтування бенефіціарів проекту

Користувачами внутрішнього шкільного подвір'я є насамперед учні школи, вихованці дошкільних навчальних закладів №№ 8,24,52. Мешканці мікрорайону, жителі міста та діти з особливими освітніми потребами, які навчаються в ЗОШ № 24 на інклюзивній формі навчання. Даний проект направлений на всі вікові категорії мешканців починаючи від дітей, які матимуть місце для ігор і закінчуючи пенсіонерами, які зможуть відпочити в затишному дворику, що сприятиме спілкуванню різних поколінь та родинному вихованню.

Умови використання результатів проекту всіма мешканцями міста

Залучення до реалізації проекту всієї вікової категорії мешканців, починаючи від дітей і закінчуючи пенсіонерами дозволить зробити проект максимально корисним для здоров’я, сформує вміння і навички здорового способу життя, підвищить рівень фізичної підготовки, проведення корисного дозвілля та активного відпочинку. Години роботи з 8.00 до 22.00, без вихідних

Інформація щодо очікуваних результатів в разі реалізації проекту

Внаслідок проведеного проекту, більше – 1000 школярів, які навчаються в Чернівецькій ЗОШ № 24, та мешканці мікрорайону зможуть на одному шкільному подвір'ї займатись рухливими іграми, відпочити, займатися інтелектуальними іграми, спілкуватись, як у шкільний так і у вільний час. В разі реалізації проекту, очікуємо таких результатів: - збереження та покращення здоров’я та фізичного розвитку дітей, молоді та населення мікрорайону; - залучення більшої кількості мешканців до корисного проведення дозвілля; - зайнятість дітей в позаурочний час; - доступність особам з особливими потребами займатись посиленими видами спорту; - популяризація здорового способу життя.

Чи потребує проект додаткових коштів на утримання об’єкту?

Ні

Фотографії

Відповідальні підрозділи

Управління освіти

Департамент урбаністики та архітектури