Територія ДНЗ №27 - зона світла , безпеки та комфорту для дітей та дорослих Брав участь

Доданий
28.05.2019
Номер
5
Енергозбереження

На території закладу встановлені стовпи для освітлення, проте вони не підключені до електромережі та в них відсутні лампи.
У нашому ДНЗ виховуються 265 дітей,які знаходяться в дитсадку до пізнього вечора і освітлення території вкрай необхідне. Проектом передбачається влаштування енергоекономного світлодіодного освітлення консольними вуличними світильниками території закладу та прилеглих вул.

Автор проєкту
Альона
Альона Проданчук
Бюджет
429 519 грн
Розрахунок бюджету
Адреса
вул. Пилипа Орлика (Гайдара), 1В, Чернівці

Опис

Опис проекту

Проблема існувала давно, але ж території дитячих садочків мають бути осередками комфорту, затишку та безпеки. На території закладу освіти №27 встановлені стовпи для освітлення, проте вони не підключені до електромережі та в них відсутні лампи. Поруч з дошкільним закладом розташовані багатопрофільний ліцей №4, дитяча площадка "Рошен", пішохідні доріжки та проїжджа частина , підхід до яких не овітлюється взагалі .В дошкільному закладі малюки знаходяться зранку до пізнього вечора . Особливо актуальні прогулянки дітей разом з дорослими у вечірній час . Але за відсутності освтілення пізнавальні прогулянки , ігри дітей на майданчиках стають небезпечними. Неосвітлення території дошкільного закладу стає справжньою небезпечною проблемою взимку, коли дітей приводять досвіта, а забирають вночі. В дошкільному навчальному закладі виховуються діти з особливими потребами . Повноцінне перебування дітей , їх безпечне пересування територією закладу та прилеглою територією в ДНЗ є запорукою їх успішної соціалізації в суспільстві. Для дитячого садка-безпека дошкільнят , їх розвиток та виховання - першочергове завдання
Поруч з дошкільним закладом розташовані багатопрофільний ліцей №4, дитяча площадка "Рошен", пішохідні доріжки та проїжджа частина , підхід до яких не овітлюється взагалі. Ворота, виходи з території дитячого садка виходять на проїжджу частину міжбудинкових територій, . Обмеження видимості у вечірні години загрожує безпеці не тільки вихованцям дитячого садка , а також учням ліцею №4 , які відвідують у вечірні години секції та гуртки при закладі освіти. Дошкільний заклад №27 знаходиться біля парку "Жовтневий" . Дуже часто мешканці нашого мікрорайону , родини з малюками проходять біля дитячого садка по напрямку до парку. Неосвітлена територія ДНЗ та прилеглої території становить загрозу травматизму та безпеки. До того ж, відсутність освітлення створює передумови підвищеної злочинності (викрадення майна, бійки). Після реалізації цього проекту вуличним освітленням буде забезпечено ігрові дитячі майданчики , спортивна площадка , територія для прогулянок дітей , а також всі прилеглі території до ДНЗ, а саме : пішохідний прохід до багатопрофільного ліцею №4 з боку вул. П.Орлика, проспекта Незалежності , прилеглі прибудинкові території та проходи до паркової зони( частково) , що дасть можливість до безпечного перебування вихованців дитячого садка , батьків та мешканців міста. Розташування світильників по периметру території закладу освіти
Впровадження ефективного енергозберігаючого освітлення – один з тих пріоритетів, які ми маємо ставити перед собою. Тому встановлення енергоекономічних консольних світлодіодних світильників на території ДНЗ забезпечить якісне , а головне - енергоефективне та енерго економне вуличне освітлення території дошкільного закладу та прилеглої території . Проект дасть можливість заощаджувати електроенергію та водночас - розширювати мережу освітлення за рахунок зекономлених коштів.

Обґрунтування бенефіціарів проекту

Проект направлений на покращення умов перебування 265 дітей в ДНЗ, їх батьків -503 , а також на покращення умов перебування мешканців будинків, які прилегають до ДНЗ , а також учням багатопрофільного ліцею №4.

Умови використання результатів проекту всіма мешканцями міста

Вуличне освітлення території ДНЗ №27 буде частково освітлювати проїжджу частину біля закладу освіти , прилегу територію між закладом освіти та багатопрофільним ліцеєм №4 , а також прилеглі до території ДНЗ вулиці та пішохідні доріжки .

Інформація щодо очікуваних результатів в разі реалізації проекту

В результаті реалізації даного проекту вихованці ДНЗ №27 та мешканці міста отримають : Безпечні, яскраво освітлені ігрові майданчики , спортивні площадки , прогулянкові доріжки, виходи з території ДНЗ , прилеглі пішохідні та проїжджі території біля дошкільного закладу , на якій з достатньо великої відстані буде чітко видно дитину, Максимальне перебування дітей на вулиці підвищить індекс здоров.я вихованців на 20-25% , що збереже здорову націю. Шляхи розв’язання : 1. Демонтаж старих зношених непрацюючих світильників, на бетонних опорах на території ДНЗ 2.. Монтаж консольних світлодіодних вуличних світильників на вже існуючі бетонні опори-стовпи . 3.- Використання яскравого, м’якого світла, яке освітлює не тільки територію дошкільного закладу , але й прилеглі до нього ділянки дороги є дуже важливим питанням безпеки та комфорту мешканців міста .. 4- Підключення до міської системи еелектромережі. 5 – Використання енергозберігаючих світильників зекономить місту електроенергії на 40%

Чи потребує проект додаткових коштів на утримання об’єкту?

ні

Відповідальні підрозділи

Управління освіти