Діагностика захворювань зубо-щелепної системи у дорослих та дітей Брав участь

Доданий
03.07.2019
Номер
52
Охорона здоров'я

Застосування сучасного панорамного ретгенологічного апарату з використанням цифрової системи для обстеження пацієнтів всіх вікових категорій з метою діагностики стоматологічних захворювань.

Автор проєкту
Володимир
Володимир Струк
Бюджет
539 603 грн
Розрахунок бюджету
Адреса
вул. Університетська, 34, Чернівці

Опис

Опис проекту

Основною метою проекту є можливість якісного сучасного обстеження стоматологічних пацієнтів для встановлення діагнозу при множинних захворюваннях зубів, що дозволяє скоротити час обстеження і надає додаткові зручності пацієнтам, зменшуючи кількість відвідувань ренгенологічного кабінету;
для складання плану ортопедичного лікування при протезуванні зубів; при патологіях прикусу та аномаліях розвитку зубо-щелепної системи у дорослих і дітей – для ортодонтичного лікування; при травмах; з метою виявлення онкологічних захворювань щелеп на ранніх стадіях; для обстеження пацієнтів з метою подальшого протезування за допомогою імплантів.
Є можливість користування результатами проекту особами з особливими потребами. Крім обстеження зубо-щелепної системи можна проводити рентгенологічні знімки скронево-нижньощелепного суглобу і гайморових пазух при ЛОР-захворюваннях.

Обґрунтування бенефіціарів проекту

Основні групи мешканців, які зможуть користуватися результатами проекту:
– доросле і дитяче населення м.Чернівці;
– діти яким в обов'язковому порядку показано ортодонтичне лікування;
– військовозобов'язані за направленням військкомату;
– учасники АТО, учасники бойових дій, пацієнти які лікуються у військовому госпіталі та госпіталі інвалідів війни.

Умови використання результатів проекту всіма мешканцями міста

Щоденно з 8-00 до 20-00
Субота з 9-00 до 14-00
Вихідний день - неділя

Інформація щодо очікуваних результатів в разі реалізації проекту

В разі реалізації проекту жителі міста отримають можливість проходити рентгенологічне обстеження зубо-щелепної системи на сучасному цифровому рентгенапараті. При цьому значно зменшується доза опромінення, як для пацієнта, так і для обслуговуючого персоналу. В разі необхідності, буде можливість зробити сегментований знімок, тобто тільки верхньої чи нижньої щелепи окремо, або якогось певного фрагмента щелепи, а також передати зображення та опис знімка іншим спеціалістам на електронних носіях. Зменшуються витрати бюджетних коштів на розхідні матеріали, так як відпаде необхідність в придбанні рентгенплівки та хімреактивів (проявник і фіксаж).

Чи потребує проект додаткових коштів на утримання об’єкту?

ні

Фотографії

Відповідальні підрозділи

Управління охорони здоров'я