Збережемо творчість для нащадків Брав участь

Доданий
05.07.2019
Номер
64
Освіта

Українська народна пісня є одним із найбільших надбань національної культурної спадщини України. Задля збереження всього музичного матеріалу в першочерговому вигляді та можливості й подальшого продуктивного існування народного колективу «Гердан», пропонується створити професійну студію звукозапису, що значно покращить можливості колективу.

Автор проєкту
Тетяна
Тетяна Палагнюк
Бюджет
543 300 грн
Розрахунок бюджету
Адреса
вул. Івана Франка, 13, Чернівці

Опис

Опис проекту

Українська народна пісня є одним із найбільших надбань національної культурної спадщини України. За більш ніж 20 років існування єдиної в місті фольклорної театральної студії «Гердан», творчий колектив створив велику пісенну колекцію. Навчальна та концертна програми налічують близько 200 пісень. Всі ці пісні були зібрані та оброблені працівниками театру-студії поступово. Через плинність студійців, які закінчують своє навчання в театральній студії, а також працівників, які змінюють місце роботи, часто унікальність звучання та виконання пісень втрачається. Задля збереження всього музичного матеріалу в першочерговому вигляді та задля можливості й подальшого продуктивного існування народного колективу «Гердан», пропонується створити професійну студію звукозапису, що значно покращить можливості колективу. Покращить популяризацію української народної пісні серед молоді та загалом.

Обґрунтування бенефіціарів проекту

Проект розрахований для вихованців ЧМФТС «Гердан», а також для творчих груп закладів освіти, які також зможуть користуватися студією звукозапису для реалізації свого творчого потенціалу.

Умови використання результатів проекту всіма мешканцями міста

Узгоджений графік роботи

Інформація щодо очікуваних результатів в разі реалізації проекту

1. Збереження національної культурної спадщини шляхом записів українських народних пісень, які зібрані та художньо оброблені керівниками та студійцями ЧМФТС «Гердан»; 2. Можливість навчатися обдарованим дітям та молоді, які є учасниками дитячого та юнацького колективу на студії звукозапису; 3. Створення студійних музичних записів вихованцями театру-студії для забезпечення концертної діяльності творчого колективу на міських та обласних заходах; 4. Можливість здійснювати записи учасникам творчих колективів, які належать до закладів освіти.

Чи потребує проект додаткових коштів на утримання об’єкту?

Ні.

Відповідальні підрозділи

Управління освіти